16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Kızlara kıyafet desteği

Baba Beni Okula Gönder kampanyası kapsamında 1000 kız öğrencinin eğitim masrafını üstlenen Metro Group, Muğla'da 125 kıza kıyafet dağıttı.

Milliyet'in ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) "Baba Beni Okula Gönder" (BBOG) kampanyasına 10 ilde toplam 1000 kız öğrencinin eğitim masraflarını üstlenerek destek veren Metro Group, öğrencileri kıyafet yardımıyla da sevindirdi. 

Metro Group, geçen yıl imzaladığı protokolle İzmir, Gaziantep, Osmaniye, Trabzon, Muğla, Bursa, Konya, Adana, Hatay ve Muş'ta aileleri dar gelirli toplam 1000 öğrencinin eğitim masraflarını üstlendi. Metro Group bunun yanı sıra Muğla'da burs yardımında bulunduğu 125 öğrenciye giyecek yardımı yaptı. Öğrencilere, kıyafetleri Konakaltı Kültür Merkezi'nde törenle dağıtıldı. 

Törende konuşan ÇYDD Muğla Şube Başkanı Nur Erkızan, BBOG kampanyası kapsamında, çok sayıda kız öğrencinin okula başladığını belirterek şunları söyledi:

'Kayıtları bile yok'
"Türkiye genelinde 600 bin kız çocuğu okula gönderilmiyor. Özellikle, Güneydoğu'daki kızlar ailesinin ekonomisine katkı için tarlada çalıştırılıp, erken yaşta evlendiriliyor. En acı olay ise kızların nüfusta kayıtlarının bile olmaması. 'Okula gönderilmesin' diye nüfusa kayıtları yaptırılmıyor. Kız çocuklarımızın aydınlığa kavuşturulması için çalışmalarımıza sonuna kadar devam edeceğiz."

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 17:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?