5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Klasik otomobiller Bodrum’da

KLASİK OTOMOBİLLER BODRUM’DA BULUŞTU

Bodrum ‘da klasik otomobil tutkusunu yaymak amacıyla düzenlenen 14.Batı Anadolu Klasik Otomobil Rallisi heyecanlı ve renkli görüntülerle başladı.

1934 ile 1979 model arası 34 antika araç Klasik Otomobil Şampiyonası için Bodrum Kalesi önünde antika severlerin beğenisine sunuldu. Kortej halinde Bodrum sokaklarını gezen birbirinden özel ve el yapımı araçlar büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler araçların önünde bol bol fotoğraf çektirdi. En çok ilgiyi ise 1934 model Bentley ile 1956 model Ford Mustang marka otomobiller gördü.

2 gün sürecek olan rallide araçlar toplam 600 km yol katedecek. Yarışlar Bodrum – Didim Apollon tapınağı etabı ile start alacak. Yunanistan’dan da sporcular yer aldığı yarışlar kupa töreni ile son bulacak.

Türkiye Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harezi yaptığı açıklamada 2002 yılındaki dünya rallisini Bodrum’da yaptıklarını ve o zaman 120 aracın katıldığını söyledi. Bu yılki ralliye 40 aracın katıldığını belirten Harezi; “Yunanistan, İran ve İngiltere’den katılımcılar var. Amacımız Bodrum’u ve Türkiye’yi tanıtmak. Klasik otomobil merakının Türkiye’de de olduğunu diğer Avrupa ülkelerine de bir şekilde göstermek istiyoruz” dedi.

Bodrum halkının ve turistlerin araçlara büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Harezi; “Bu tür organizasyonlarda ilgi yoğun oluyor. Rallide 1930’lu yıllardan 1970’li yıllara kadar her yıldan araç var. Yarış 3 gün sürecek” diye konuştu.

Yarışmacı Sinan Enman ise en iyi dizayn ödülü almış 1957 model Woksvagen Carmengiya ile yarışacağını söyledi.

Bayan yarşmacı Gülşah Değirmenci yaptığı açıklamada 4 yıldır ekip olarak yarışmalara katıldıklarını belirterek; “Turnuvanın kadın ekibi olarak iddialıyız. Yarışta stratejiyi iyi kurmalıyız” diye konuştu..

KLASİK OTOMOBİLLER BODRUM’DA BULUŞTU
KLASİK OTOMOBİLLER BODRUM’DA BULUŞTU
KLASİK OTOMOBİLLER BODRUM’DA BULUŞTU
KLASİK OTOMOBİLLER BODRUM’DA BULUŞTU
KLASİK OTOMOBİLLER BODRUM’DA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2011 Cuma 11:53:05
Güncelleme :21 Mayıs 2011 Cumartesi 22:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?