4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

'Kokulu yol' isyan ettirdi

KARAYOLUNDAKİ KOKU SORUNU

Muğla-Antalya Karayolu Kocabel Mevkiimsinde bulunan ve Köyceğiz-Dalyan Çevre Koruma Birliği tarafından işletilen Katı Atık Depolama ve Ayrıştırılma Tesisinin çevreye yaydığı kötü koku sürücüler ve yoldan geçenlerin tepkisine neden oluyor.

Ortaca ve Köyceğiz Karayolu arasında, Ortaca ilçesi sınırları içerisinde bulunan Muğla-Antalya Karayolu üzerindeki Kocabel Mevki’sinde bulunan Katı Atık Depolama Tesisi’nin etrafa yaydığı kötü koku nedeni ile “Kokulu Yol” olarak anılmaya başlandı.

2003 yılında hizmete açılan ve Köyceğiz-Dalyan Çevre Koruma Birliği’ne üye olan, Köyceğiz Belediyesi, Dalyan Belediyesi, Beyobası Belediyesi, Toparlar Belediyesi ile birliğe üye olan köylerin dışında birliğe üye olmayan Ortaca ve Dalaman Belediyesi tarafından kullanılan düzenli Katı Atık Depolama Tesisi’nden etrafa yayılan kötü koku, yoldan geçen vatandaşları rahatsız etmeğe başladı. Özellikle geçimini turizmden kazanan esnaflar ve şoförler ise; “Bölgemizi gezmeye gelen turistlere bu yoldan geçerken duyulan kokuyu açıklamakta zorluk çekiyoruz. Amacı çevreyi ve doğayı korumak olan bir birliğin, neden bu tesisi anayoldan uzak bir yere yapmadığını merak ediyoruz. Bölgemizin güzelliklerini anlatmaya çalıştığımız turistlerde, bu tesisin burada yapılmasına hayretle karşıladıkları” dediler.

KARAYOLUNDAKİ KOKU SORUNU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 10:14:01
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 10:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?