4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kollarına kavuştu!

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Muğla'nın Milas ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki Fatih Demirel'in kolları, iş kazasında iki kolunu kaybeden Cihan Topal'a Türkiye'de ilk kez uygulanan bir operasyonla nakledildi.

18 Eylül'de iş çıkışı kendi kullandığı motosikletiyle kaza yapan Fatih Demirel'in kolları, 2008 yılından bu yana iki kolundan yoksun yaşayan 28 yaşındaki tarım işçisi Cihan Topal'a umut oldu.

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi bölümünde gerçekleştirilen nakille Türkiye'de ilk kez kol nakli de başarılmış oldu.

Bir haftadan bu yana Aydın Devlet Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veren Fatih Demirel, dün sabaha karşı hayatını kaybetti. Acılı aileye haberi veren doktorlar, aynı zamanda 2008 yılında geçirdiği iş kazasında iki kolunu da silaj makinesine kaptıran Cihan Topal'ı aileyle tanıştırdı.

Hayatını kaybeden çocuğunun acısının yanında Topal'ın durumuna da üzülen acılı anne zor bir karar vererek vatandaşa umut oldu. Türkiye'de ilk kez Dr. Ömer Özcan ve ekibinin gerçekleştirdiği ve yaklaşık 6 saat süren operasyonla Cihan Topal'ın dirsekten kopan kollarına nakil yapıldı. Dokuların da uyuşmasıyla operasyon başarılı şekilde tamamlandı.

Cihan Topal'ın durumunu görünce üzüntüsünün bir kat daha arttığını ifade eden anne Fatma Ayas (53), "Acımız büyük ama Cihan'ın durumunu görünce böyle bir karar verdim. Benim oğlum hayatını kaybetti ama Cihan'ın daha sağlıklı bir yaşam sürdüğünü görmek bana mutluluk verecektir" dedi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2010 Pazar 18:21:01
Güncelleme :26 Eylül 2010 Pazar 18:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?