22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Kolonya imalathanesinde patlama

MUĞLA'da kolonya imalathanesinde, avcı olan işyeri sahibinin soyunma odasına bıraktığı barutun, henüz bilinmeyen nedenle infilak etmesiyle mahalledeki binaların camları kırıldı. 

Bomba patladığını sanan semt sakinleri, İstanbul Göngören'deki gibi ikinci bir patlamanın olabileceği ihtimaline karşı bölgeyi terkederken, itfaiyenin alevleri imalathanedeki ana depoya ulaşmadan söndürülmesi sayesinde büyük bir facia önlendi.

Kent merkezindeki Şeyh Mahallesi Kurşunlu Çıkmazı'nda, 50 işyerinin bulunduğu 4 katlı binanın son katında bugün saat 14.05'te büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların camları kırıldı. İstanbul Güngören'deki terör saldırısını hatırlayan çevredekiler, ikinci bir patlama olabileceğinden korkup, bölgeyi terketti.

Bir anda bomboş kalan sokağa ilk olarak zabıta ve itfaiye ekipleri geldi. Zabıta ekipleri yol güvenliği alırken, itfaiye ekipleri de gaz maskeleriyle patlama olan binaya girdi. Olay yerinde incelemelerde bulunan itfaiye ekipleri, patlamanın imalathanenin soyunma odasındaki baruttan meydana geldiğini belirledi. Alevlerin, itfaiye ekipleri tarafından, kolonyaların bulunduğu depoya ulaşmadan söndürülmesi büyük bir faciayı önledi. Olayda, şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

Polisin ifadesine başvurduğu işyeri sahibi Ahmet Gümüşbulut, aynı zamanda avcı olduğunu belirterek, soyunma odasında bulunan barutun bilinmeyen nedenle infilak ettiğini söyledi. Gümüşbulut, “Ben avcılık da yapıyorum. Soyunma adasında av tüfeğim ve fişeklerim bulunuyordu. Kutu içinde 1 kilodan fazla kara barut vardı. Nasıl alev aldığını ve patladığını bilmiyorum. Yangın söndürme tüpüyle alevleri söndürmeye çalıştım. Alevler kolonya imal ettiğimiz ana depoya ulaşsaydı büyük bir felaket olabilir, mahalle havaya uçabilirdi” dedi.

Mahalle sakinleri de bu binada böyle tehlike yaratacak bir kolonya imalathanesi bulunduğunu bilmediklerini belirterek, kapatılmasını istedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 17:03:49
Güncelleme :13 Ağustos 2008 Çarşamba 17:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?