4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Koltuk değnekleriyle yaşam savaşı

KOLTUK DEĞNEKLERİYLE HURDACILIK YAPARAK YAŞIYOR

Fethiye’de kemik erimesi hastalığı sonrası bir bacağını kaybeden vatandaş hurdacılık yaparak hayatını devam ettirmeye çalışıyor.

Fethiye’de 2005 yılında kemik erimesi tedavisi sırasında sol bacağını kaybeden Mehmet Karademir(60) ATV motosikletiyle hurdacılık yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor. Fethiye’nin tüm cadde ve sokaklarını ATV motosikletiyle dolaşarak, koltuk değnekleri yardımıyla çöp konteynırlarından hurda toplayan Karademir, ekmeğinin ATV motosiklet ve hurdalar olduğunu anlattı.

1964 yılında yerleştiği Fethiye’de yıllarca otobüs muavinliği yapan evli ve 3 çocuk babası 60 yaşındaki Mehmet Karademir, abisinin hurda toplaması için aldığı ATV motosikletiyle çöplerdeki hurdaları toplayarak hayata tutunmaya çalışıyor. Karademir, 2005 yılında sol bacağındaki kemik erimesi kanseri nedeniyle bacağını kaybettikten sonra hurdacılık yapmaya başladığını söyledi. Bacağını kaybettiği için bir daha muavinlik yapamayan Karademir, abisinin aldığı ATV motosikletle gün boyu Fethiye’deki konteynırlardan hurda toplamaya başladı.

Beş yıldan bu yana arazi motosikleti olarak bilinen ATV motosikletiyle her çeşit hurdayı toplayan Karademir “Bacağımı kaybettikten sonra bir daha otobüs muavinliği yapamadım. Önce küçük motosikletle, koltuk değnekleriyle hurda toplamaya başladım. Sonra ağabeyim bana bu ATV motosikleti aldı. Bende hemen özürlü ehliyetini alarak ATV aracını kullanmaya başladım. Bu motosikletle her sabah evimden çıkıyorum. Koltuk değneklerini de yanıma alıyorum. Bütün mahallelerdeki çöp konteynırlarına giderek hurdalarımı topluyorum. Bu benim için çok zor olsa da ekmek parası bu, kazanmak zorundayım. Bu motosiklet benim artık hayatım oldu. Hurdalarımı da arkasına taktığım tekerlekli bölüme koyarak topluyorum. Bazen turistlerin çok ilgisini çekiyor. Benimle fotoğraf çektirmek isteyen birçok turist oluyor. Bacağımı kaybetmeme rağmen, bu motosiklet sayesinde hem ekmek paramı kazanıyorum, hem de kendimi özgür ve güçlü hissediyorum” dedi.

KOLTUK DEĞNEKLERİYLE HURDACILIK YAPARAK YAŞIYOR
KOLTUK DEĞNEKLERİYLE HURDACILIK YAPARAK YAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 12:56:02
Güncelleme :24 Nisan 2010 Cumartesi 16:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?