15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Komşudan turist yağıyor

Feribotlar ve deniz dolmuşları Yunan adalarından sahil yerleşimlerine tıklım tıklım yolcu taşıyor. Rekor, yılbaşından bu yana 180 bin kişi gelen Bodrum’da


Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Çeşme, Dikili ve Ayvalık’a Yunanistan adalarından ardı arkası kesilmeyen seferler yapılıyor. En fazla yoğunluk Bodrum’da yaşanıyor.

BÖYLE TRAFİK GÖRÜLMEDİ
BODRUM’DA 17 milyon YTL harcanarak yaptırılıp geçen mayıs ayı başında hizmete giren yolcu gemisi yanaşma iskelesiyle Turgutreis ve Yalıkavak beldelerinde açılan gümrükler, deniz trafiğini görülmemiş şekilde artırdı. Daha önce 15 bini geçmeyen gelen yolcu sayısı, yıl başından bu yana 180 bini aştı.


HER YERDEN SEFER VAR
RODOS, Kilimli, İstanköy (Kos) ve Leros Adaları’ndan adeta turist yağmuru başladı. Bodrum Feribot İşletmeleri Limited Şirketi Genel Müdürü Metin Önder, “Yunanistan’dan Türkiye’ye günübirlik vizesiz turlar düzenlenmesini bekliyoruz. Bu durum, her iki ülkenin de karşılıklı yararına olur” dedi.

HEDEF 500 BİNİ GEÇMEK
BODRUM Belediye Başkanı Mazlum Ağan ise adalardan gelen turistlerin esnafın da yüzünü güldürdüğünü söyledi. Ağan, “Uluslararası dev yolcu gemileri ve Bodrum-Yunan adaları arasında arı gibi çalışan feribotlarla yıl sonuna kadar denizden en az
500 bin turist gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.


ADALARDAN NEREYE KAÇ KİŞİ GELDİ
Bodrum (Rodos, Kilimli, İstanköy ve Leros’tan): 180 bin
Çeşme (Sakız’dan): 45 bin 772
Marmaris (Rodos’tan): 35 bin 355
Kuşadası (Sisam’dan): 26 bin
Ayvalık (Midilli’den): 12 bin 253
Dikili (Midilli’den): 6 bin 400
(Not: Ocak ayından bu yana 7 ayda gelen yolcu sayısıdır.)

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2008 Cumartesi 12:10:12
Güncelleme :2 Ağustos 2008 Cumartesi 12:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?