4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Körfezin temizliği bizi aşar!

BAŞKAN SAATCI; “KÖRFEZİN TEMİZLİĞİ BİZİ AŞAR”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, bir süre önce Fethiye Devlet su İşleri Baş Mühendisliğine atanan Hüseyin Yıldız’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette körfezin son durumu da ele alınırken, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, körfezin kirlenmesinin önüne geçilmesi ve mevcut pisliğin temizlenmesi gündeme geldi.

Kirlenen Fethiye körfezi ile ilgili soruları yanıtlayan Başkan Saatcı, “Fethiye körfezi kanayan yaramız. Şu sıralar sıkça gündeme de getiriliyor. Ama altından kalkamayacağım bir işi de sıkça gündeme getirmenin de bir anlamı yok. Körfezin dolması konusunda ciddi bir sıkıntımız var, ama bu sade sade Fethiye Belediyesinin ya da, Fethiye’deki ilgili kurumların tek başına yapabilecekleri bir çalışma değil. Merkezi yönetimden ciddi bir bütçe ayrılarak iyi bir planlama ile önce derelerin rehabilitasyonu, daha sonrada denizin temizlenmesi yapılmalıdır. Bu uzun bir süreç. Yapılması gereken bir çalışma. Ama bizim boyumuzu aşıyor. Bu konuyla ilgili tek umudumuz, Fethiye’ye geldiği zaman çok güzel mesajlar veren Sayın Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu. Artık iş Veysel Hoca’ya düştü” dedi.

Yerel yönetim ve merkezi yönetimin işbirliğinde körfezle ilgili yaşanan sorunları çözmesi gerektiğini de belirten Başkan Saatcı, “Tabiî ki belediye kendi sorumluluk alanında üzerine düşen görevi layıkıyla yapıyor. Ancak şu konuyu arkadaşların görme mecburiyeti var; Fethiye Belediyesi mücavir alanı içinden gelen rüsubattan dolmuyor denizimiz. Denizimizi dolduran bu derelerin Kemer’den tutun da Eşen’e kadar, Nif’e kadar olan bölgelerden getirmiş olduğu rüsubatlarla doluyor. Yani tek sorumlu biz değiliz. Fethiye Belediyesi mücavir alanları içinde doğup, Karapınar Deresi gibi, denize gelen derelerin sorumluluğu bana ait. Ama Karapınar Deresi’den de elektrik santralini desteklemek için Eşen Çayına, Kemer Çayına su takviyesi anlıyor. Esas rüsubatı getiren de budur. Bu konuda bilimsel bir tartışmanın altına imza atacak değilim. Bu konuda bende birikim yok. Ama 11 yıldır gördüğüm körfezin doluyor olmasıdır. Ortada kanayan bir yara var. Sen ben demeden, yerel yönetim, merkezi yönetim olarak bu işe bir çözüm bulunması gerekiyor. Bu konuda hiç kimsenin kimseye top atmasın. Ben kimseye top atmıyorum” diye konuştu.

Başmühendis Hüseyin Yıldız ise, “Mevcut derelerde her türlü bakım, onarım ve temizlik işlerini zamanında yapıyoruz ama başkanımızın da dediği gibi üst havzalardaki tedbirlerin alınması gerekiyor. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde bir toplantı düzenlenecek. İlgili kurum ve kişiler yapılması gerekenler konusunda fikirlerini beyan edecekler” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SAATCI; “KÖRFEZİN TEMİZLİĞİ BİZİ AŞAR”
BAŞKAN SAATCI; “KÖRFEZİN TEMİZLİĞİ BİZİ AŞAR”
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 14:19:03
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 14:23:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?