7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

KOSGEB'den Sinerji Merkezi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında yapılan anlaşma ile kuruluşuna karar verilen "Sinerji Merkezleri"nde Muğla'nın "pilot iller" arasında yer aldığı bildirildi.

Muğla Ticaret Odası'nın 4. Olağan Toplantısı, meclis üyelerinin ve meslek komitelerinin katılımı ile Meclis Başkanı Hilmi Giresun başkanlığında yapıldı. Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş'un göreve geldikleri günden buyana yaptıkları çalışmalarla ilgili verdiği bilginin ardından, oda bünyesinde faaliyete geçirilecek "Sinerji Merkezi" ile ilgili bilgi verildi.

Meclis Başkanı Hilmi Giresun yaptığı açış konuşmasında, "KOSGEB'i Muğla'ya getiriyoruz. Meclis salonumuzu KOSGEB ile üyelerimiz arasında bilgi alışverişini sağlayacak olan, sinerji merkezi için tahsis ediyoruz" dedi.

KOSGEB Aydın Bölge Müdürü Turgut Gözen, "Biz devlet kuruluşuyuz. Bazılarının sandığı gibi, kredi kuruluşu değiliz. Devletin veren ayağıyız. Muğla'da ciddi anlamda bire bir firmalara ulaştık. Bunların sayısı 100'ü aştı" dedi. KOSGEB Aydın Bölge Müdürü Gözen, "Sinerji Merkezi" ile ilgili bilgi verirken, bu merkezlerin oluşumu için KOSGEB ile TOBB arasında anlaşma yapıldığını belirterek, "Sinerji merkezlerini, iki birliğin işbirliğinde oluşturacağız. Biz bölgemizde Nazilli ve Muğla'yı seçtik. Üniversite ile de işbirliği yapıp, hizmeti ayağa götüreceğiz. Firmaları yerinden izleyeceğiz. Bunun için sinerji merkezimizde firmalarımızın bire bir muhatapları olacak profesyoneller olacak. (D) statüsündeki firmalara eğitim vereceğiz. Bu eğitim seminerleri Aydın'da değil, Muğla'da, bu merkezde yürütülecek. TOBB-KOSGEB Koordinasyonu'nun onayını alır almaz faaliyete geçeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2005 Çarşamba 12:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?