4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kötekli yolu genişletiliyor

KÖTEKLİ YOLU GENİŞLETİLİYOR

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Kötekli Mahallesi’nin her gün artan öğrenci sayısıyla Muğla’nın büyümeye en el verişli mahallesi olduğunu hatırlatarak “Bu büyüme ve gelişme de, kentsel bir takım zorunlulukları beraberinde getiriyor” dedi.

Özellikle kentsel altyapıya ilişkin bu zorunlulukları yaptığımız planlama doğrultusunda yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Gürün, Sıtkı Koçman ve Hacıaraplar Caddelerindeki çalışmaların büyük oranda ilerlediğini hatırlatırken şu bilgileri verdi:

“Bu iki caddedeki genişletme çalışmaları büyük hızla ilerliyor. Her iki cadde üzerinde de yola terkleri yapılan toplam 46 yapı yıkılıyor. Çalışmalarımız planladığımız takvime göre devam ediyor. Örneğin Sıtkı Koçman Caddesi üzerinde toplam 7 bina kaldı. Her iki cadde de çalışmaların tamamlanmasından sonra 20 metre genişliğinde birer bulvar olacak. Bulvarların, kaldırım ve asfalt altyapıları da tamamlanacak. Böylece Kötekli, Muğla’nın en önemli yerleşim alanlarından ve gelişme noktalarından bir olacak.”

Öte yandan Kötekli’deki su isale hattı yenileniyor. Su isale hattıyla birlikte Kötekli’nin kanalizasyon şebeke inşaatının da önümüzdeki günlerde başlayacağını söyleyen Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Kötekli’de, hem su isale hattını yenileyeceğiz. Hem de bölgeyi kanalizasyon altyapı kapsamına aldık ve projeyi buraya kadar genişleteceğiz. Zaten bölgedeki pek çok konut kooperatifinin kendi kanalizasyon sistemi ve paket arıtması var. Onlarla birlikte bütün Kötekli’nin de altyapısını tamamlamış olacağız” diye konuştu.

KÖTEKLİ YOLU GENİŞLETİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 12:48:00
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 12:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?