4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Köyceğiz su sporları merkezi oluyor

KÖYCEĞİZ SU SPORLARI MERKEZİ OLUYOR

Köyceğiz Gölü kenarında başta kano ve rafting olmak üzere su sporlarının geliştirilmesi, gençlerin bu sporlara yönlendirilmesi ve turizmin çeşitlendirilmesi amacıyla Kayıkhane yapılacak.

İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu ile Turizm, Gençlik ve Spor Komisyonu’nun yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonucu hazırlanan rapor meclisten oy birliği ile geçti. Söz konusu proje ile ilgili Özel Çevre Koruma Kurulu Başkanlığına sorulan görüşün olumlu olarak gelmesi durumunda projenin çalışmalarına başlanacak.

Proje ile ilgili olarak her iki komisyon tarafından hazırlanan rapor, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cemal Gürpınar tarafından okunurken, projenin ÖÇK Kurulu’nun olumlu görüş belirtmesinden sonra Encümence değerlendirilmesi uygun görüldü. Raporda, Muğla ilinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu Olimpiyatlara Hazırlık Projesi kapsamında Kano Branşında Türkiye genelinde belirlenen 10 il arasında yer aldığına ve pilot bölge olarak da Köyceğiz ilçesinin seçildiğine dikkat çekildi. Raporda ayrıca; oluşturulacak merkezde çeşitli organizasyonların gerçekleştirilmesi yerli ve yabancı takımları kamp yapmaları için fiziki şartların geliştirilmesi, bu sayede başarılı sporcuların yetiştirilmesinin hem ülkenin hem de bölgenin yabancı ülkeler arasında tanıtımının sağlanmasını ile sportif turizmin canlandırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Rapor okunmasının ardından meclisteki bütün gruplar projeye olumlu baktıklarını belirterek rapora “Evet” oyu verdiler.

Yapılacak olan tesislerde kano ve ekipmanlarının konulabileceği, teorik ve uygulamalı çalışmaların yapılabileceği kapalı bir barınma yeri, kondisyon aletleri, kanoların göle rahatlıkla indirilebileceği yüzer iskele, kano motorlarının takibi için sürat motoru, yarışmacıların kanolarını taşıyabilmeleri için römork, sporcuların çalışma esnasında kullanabilecekleri malzemeler yer alacak.

KÖYCEĞİZ SU SPORLARI MERKEZİ OLUYOR
KÖYCEĞİZ SU SPORLARI MERKEZİ OLUYOR
KÖYCEĞİZ SU SPORLARI MERKEZİ OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 14:44:03
Güncelleme :3 Ağustos 2010 Salı 14:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?