16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Köyceğiz yanıyor!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde sabah saatlerinde başlayan orman yangını hızla büyüyor. Yerleşim alanları ile Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nın arasında kalan bölgede devam eden yangına söndürme ekipleri ve askerler müdahale ediyor. 2 yangın söndürme helikopterinin de müdahale ettiği yangın için İzmir ve Denizli’den hava desteği istendi.


Edinilen bilgiye göre; bugün saat 11.00 sıralarında Köyceğiz’e bağlı Ekincik köyü ile Aksaz Deniz Üs Komutanlığı bölgesi arasında kalan orman gençleştirme sahasında henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü yangın başladı. Dumanların görülmesiyle birlikte yangına ilk önce Köyceğiz Orman İşletme Şefliğine bağlı söndürme ekipleri müdahale etti. Çevrede bulunan 10 arazöz, 3 iş makinesi ve yaklaşık 100 yangın söndürme işçisi ile Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda görevli askerlerin katıldığı söndürme çalışmalarına havadan 2 adet yangın söndürme helikopteri de destek verdi. Yaklaşık 1,5 saattir devam eden çalışmalarda yangın kontrol altına alınamazken, rüzgarında etkisiyle alevler genişleyerek yayılmaya devam ediyor.
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre; yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi. Yangın söndürme ekipleri ve askerlerin katıldığı söndürme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini açıklayan yetkililer, daha etkin mücadele için İzmir ve Denizli illerinden birer adet daha helikopter takviyesi istendiğini ifade etti.


Öte yandan; Köyceğiz’de başlayan yangından çıkan dumanlar önemli tatil beldelerinden olan Marmaris ilçesine kadar ulaştı. Şehir merkezinin üzerini kaplayan dumanlar, vatandaşlar tarafından endişeli gözlerle izlendi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 13:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?