4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Köyceğiz’de 37 kaçak yakalandı

KÖYCEĞİZ’DE 37 KAÇAK YAKALANDI

Köyceğiz’de köylülerin ihbarını değerlendiren jandarma ekipleri aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 37 kaçak göçmen yakaladı.

Edinilen bilgiye göre; Köyceğiz’e bağlı Zeytinalanı köyü sakinleri, jandarmayı arayarak Köyceğiz Gölü Mantık Burnu Mevkiinde yabancı oldukları tahmin edilen çok sayıda kişinin dolaşmakta olduğunu ihbar etti. ihbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri yasa dışı yollardan yurda giriş yaptıkları ve aynı yollarla yurt dışına kaçma hazırlığında oldukları tespit edilen aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 32 kaçak göçmeni yakaladı.

5’i kadın ve 8’i çocuk olan kaçakların yapılan kimlik sorgulamalarında 10’un 10 Türk vatandaşı, 21’in Filistin ve 6’ının da Burma uyruklu olduğu tespit edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan Türk vatandaşları, yapılan idari işlemin ardından serbest bırakıldı.

Kadın ve çocuklarında aralarında bulunduğu yabancı uyruklu kaçaklar ise sınır dışı edilmeleri için Köyceğiz Emniyet Amirliği Yabancılar Bürosuna sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

KÖYCEĞİZ’DE 37 KAÇAK YAKALANDI
KÖYCEĞİZ’DE 37 KAÇAK YAKALANDI
KÖYCEĞİZ’DE 37 KAÇAK YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 17:47:00
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 18:21:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?