16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Koylarda yat yerine ölü balıklar yüzüyor

Muğla'nın Milas İlçesi’ne bağlı Güllük Körfezi’nde ölen çipura sayısı 3 milyona ulaşırken, ortaya çıkan kriz, bölge turizminin yanı sıra yat turizmini de olumsuz etkiledi.

Bodrum- Kuşadası arasında 60 koy yat turizmine kapandı. Kriz, bölgede 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlayan yerli ve yabancı şirketleri de tedirgin etti. Bodrum’dan Didim ve Kuşadası’na kadar uzanan Mandalya ve Güllük Körfezi’nde deniz ve yat turizminin sona erdiğini belirten Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, "Bölgede bulunan 60’a yakın cennet koy balık çiftlikleri nedeniyle cehenneme döndü, yat turizmine kapandı. Körfeze yanlışlıkla giren yatları elleri tüfekli adamlar karşılamaya başladı. Artık Bodrum ile Kuşadası arasındaki cennet koylarda yatlar yerine ölü balıklar yüzüyor" dedi.

Milas’a bağlı Kıyıkışlacık Köyü, Gazalıkuyu ve Ziraat Adası’nda üç hafta önce başlayan çipura ölümleri Boğaziçi Köyü’ndeki çiftliklere de sıçrarken, sivil toplum örgütleri, turizmciler ve yöre halkının tepkileri de dinmedi. Yalıkavak ile Kuşadası Körfezi arasında 158 balık çiftliğinin toplanmasıyla çevre faciası yaşandı. Özellikle Torba Koyu’nun karşısındaki Salih Adası, İkiz Adalar, Güvercinlik köyü, Boğaziçi Köyü, Güllük beldesi, Kıyıkışlacık Köyü ve Kazıklı koylarında yaşam cehenneme döndü. Turistlere cennet koyları gezdiren yatların sayısı son 8 yılda 80’den 15’e düştü.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 06:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?