6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Köylerde tapu sevinci yaşandı

Muğla merkez ilçeye bağlı 4 köyün kadastro çalışmaları tamamlanarak, tapular hak sahiplerine verildi. 

Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılında tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında, Muğla Kadastro İl Müdürlüğü'nün 2006 yılı programında merkez ilçeye bağlı 12 köyün kadastrolarının yapılması için 2005 yılının Mayıs ayında ihale yapılarak çalışmalar başlanmıştı. İhale kapsamındaki, Çamoluk, Çatak Bağyaka, Esençay, Çırpı, Dağpınar, Meke, Zeytinköy, Kıran, Şenyayla, Taşlı, Yaraş ve Yörükoğlu köylerinden Çamoluk, Esençay, Şenyayla ve Yaraş köylerinin çalışmaları tamamlandı ve tapular hak sahiplerine dağıtıldı. Tapu dağıtım töreninde konuşan Kadastro İl Müdürü Emin Mardan, "Çalışma kapsamındaki Çırpı Köyü ihale iş artışının yüzde 20'yi aşmasından dolayı ihale programı kapsamından çıkarıldı ve müdürlüğümüz tarafından 2006 yılı ek programına alındı. 

Meke, Dağpınar, Yörükoğlu ve Kıran köylerinin ölçü ve tespitleri tamamlanmış olup, kontrolleri yapılmaktadır. Çatak Bağyaka Köyü'nün orman tahditlerinin kesinleşmemesi, Kıran Köyü'nün de orman tahditinin hatalı olması nedeniyle teknik düzenlemelerin sonucu beklenmektedir" dedi. 

Esençay Köyü'nde 2 bin 349 parsel üretildiğini ifade eden Mardan, "Merkez ilçeye bağlı köylerde yapılan kadastro çalışmalarında en önemsediğimiz köylerden birisi de Esençay'dı. Bu itibarla Esençay'da yapılan çalışmalar önem verdik. Almış olduğunuz tapuların kıymetini biliniz. Kadastro çalışmaları süresince sizler de bizlerle birlikte emek harcadınız. Kadastro çalışmalarının zorunlu olduğunu bizzat tanık oldunuz. Artık taşınmazlarınız devletin güvencisi altına alınmıştır. Çalışmalar sırasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve tapu senetlerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 15:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?