6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Köylülere güneş enerjisi için kredi

Muğla'da orman içi ve çevresindeki 11 köyde, Güneş Enerjisi Kredisi uygulamasına başlandı. 

Muğla Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin verdikleri bilgiye göre, orman içi ve çevresindeki köylerde yaşayan vatandaşların, çevre kirliliği oluşturmadan temiz enerjiyle sıcak su ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, Muğla'da ilk defa, Orman Köylerini Kalkındırma Kooperatifi (ORKÖY) ve Orman Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü tarafından, Güneş Enerjisi Kredisi uygulaması başlatıldı. Orman yangınlarına karşı en hassas illerin başında yer alan Muğla'da, pilot uygulamayla başlatılan Güneş Enerjisi Kredisi'nden, 11 köydeki 200 aile yararlanıyor. Uygulama, orman içi ve çevresindeki köylerdeki vatandaşlar tarafından büyük sevinçle karşılandı. Yapılan programa göre, bu yıl ilk defa 11 köyde 200 aileye kredi verilirken, yetkililer, uygulamanın vatandaşların su ısıtmak amacıyla kullandığı odun kullanımını ve ormanlar üzerindeki baskıyı azaltacağını, hava kirliliğini de önleyeceğini bildirdi. 

Bir ailenin yılda su ısıtmak için 5 ton odun kullandığı, kurulan güneş enerjisi sistemi ile bu konuda da tasarrufun sağlanacağı belirtildi. Güneş enerjisi sisteminin, Orman ve Çevre Bakanlığı tarafından hazırlanan tip proje kapsamında, vatandaşların sistemi kendi monte ettirdiği, getirdikleri fatura bedeli için, bin 250 YTL'ye kadar kredi verildiği kaydedildi. Kredilerin tamamen faizsiz olduğu ve 3 yılda eşit taksitlerle geri ödendiği açıklanırken, bu yıl Muğla'da pilot uygulamayla başlatılan kredinin gelecek yıl 30 köyde bin aileye verilmesi hedefleniyor.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 17:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan Uyar IP: 212.175.112.xxx Tarih : 12.10.2006 19:58:31
Muğla İl Çevre ve Orman Müdürlüğü güzel işler yapıyor.Bildiğim kadarıyla da bina ve eleman sorunlarıda had safhada.Yetkilileri tebrik ediyorum.