22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Kriz dinlemeyen şirketler de var

Londra’da bulunan alternatif yatırım pazarı AIM’de yüzde 23,1 hissesini halka arz etmeye hazırlanan Marmara Mınıng, Muğla’nın Fethiye İlçesi Ecesaray Konferans Salonu’nda yatırımcılar için bir bilgilendirme toplantısı organize etti. Bilgilendirme toplantısına katılan Marmara Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Çelen, “3 yıl içerisinde Fethiye ve çevresinde 7 milyon dolar yatırım yapacağız” dedi.


Marmara Mınıng Şirketi tarafından şirket hisselerinin halka arz edilecek olması dolayısıyla ve Fethiye’de planlanan yatırımları anlatmak için Ecesaray’da ilçe yetkilileri ve yatırımcıların katıldıkları ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Tren raylarında, pil üretiminde, boya sektörü ve ilaç sektöründe kullanılan manganezin çıkarılması sırasında doğabilecek çevre sorunları ve yöredeki köylerde sosyal ve kültürel projeleri hayata geçirmek için ise Marmara Mınıng bünyesindeki 3 şirketin karlarının yıllık yüzde 5’i harcanacağı belirtildi.


Toplantıda Marmara’nın İsviçreli Ortağı DS Private Equıty yetkilisi Michael Eberlein, şirketin CEO'su Tony Van Westerhoven, Marmara Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Çelen ve Marmara Mınıng Muhasebe Sorumlusu Servet Kaçamak konuştular. İngiltere merkezli olan ve Türkiye’de Marmara Yatırım, Marmara Maden İşletmeleri, Marmara Terminal adlı şirketleri bulunan Marmara Mınıng toplantısında Michael Eberlein çok gizli tuttukları alanında Türkiye’de ikinci büyük proje özelliği taşıyan 10 milyon dolar kaynak ayrılan bir projenin Fethiye’de gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi. Projenin turizm içinde büyük bir proje özelliği olduğuna dikkat çekildi.
Toplantıda konuşan Marmara Mınıng PLC’nin CEO’su Tony Van Westerhoven, “Manganez tren raylarında, pil üretiminde, boya ve ilaç sektörlerinde çok kıymetli bir maden. Avrupa’ya Brezilya gibi çok uzaklardan geliyor. Türkiye’de 3238 hektar maden sahası var. Buralarda 2 milyon ton manganez rezervi bulunuyor. 700 bin Dolar rezerv netleştirmesi için harcandı. Denizli Bekilli için başvurular yapıldı. Üretime 2009 yılı ile birlikte başlanacak” diye konuştu.


Marmara Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Çelen de, “Manganez üretimi 2009’da başlıyor. 500 bin ton manganez üretilecek. Yapacağımız çalışmalar için ise Çevre Fonu oluşturuldu. 3 şirketin yıllık yüzde 5 oranındaki kar payları ile oluşturulan Çevre Fonu faaliyet alanlarımıza yakın köylerde çevre, sosyal ve kültürel projeleri hayata geçirmek için kullanılacak. Sahalarımızda çalışmalarımız bittiğinde, o sahaları ağaçlandıracağız. Çevre Fonundan büyük bir bölümü Fethiye için harcanacak” diye konuştu.


Şirketin muhasebe sorumlusu Servet Kaçamak ise, şöyle konuştu: “3 yıl içinde manganezin tonunu 150 dolara mal edip 300 dolara satmayı hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu: Yıllık 30 milyon dolarlık bir ciro düşünüyoruz. Bunun 15 milyon dolarlık kısmı ise gider olacak. Ortalama yıllık 100 bin tonluk bir üretim yapmak hedefimiz. Şu anda 7 sahada maden arama ruhsatımız bulunuyor ve bu bölgelerde 10 yıllık bir rezerv olduğunu düşünüyoruz”

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 17:19:20
Güncelleme :17 Ekim 2008 Cuma 17:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?