22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Kriz ikinci el otoyu da vurdu

Dünyada yaşanan küresel kriz, tüm piyasayı etkilediği gibi Muğla’nın Milas ilçesindeki ikinci el otomobil pazarını da vurdu. Ayda 20 otomobil satan galeriler, 6 araçla ayı kapatıyor.

Milas’ta oto galeri işletmeciliği yapan Serdal Atabey, uzun yıllardır galericilik yaptığını, ancak bu sezonki gibi ikinci el piyasasında durgunluk görmediğini söyledi. Atabey, dünya genelinde yaşanan küresel krizin insanları sadece zorunlu ihtiyaçlarını görmeye yönelttiğini belirterek; “Eşimiz dostumuz olmasa yaptığımız işler de olmayacak. 9 günlük geniş bayram tatili de işlerimizi etkilemedi. Bayram öncesi ve sonrası beklenen hareketlilik yaşanmadı. Ayda 15-20 araç satarken şimdi ise en fazla 8 araç satabiliyoruz. Sadece ikinci el otomobil piyasasında değil, piyasanın her alanında büyük sıkıntı var. Almak da zor satmak da. Körfez krizi zamanında bile bu kadar sıkıntı görmedik” dedi.

Atabey, yaşanan durgunluk nedeniyle fiyatların geçen yıla göre oldukça düşük olmasına karşın satış olmaması nedeniyle galericilerin yaz aylarında da umduklarını bulamadığını belirtti. Piyasanın durma noktasına geldiğini anlatan Atabey, “İkinci el sektörü de zor bir dönemden geçiyor. Milas’taki satışlar bir hayli düşük” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 19:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?