4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kruvaziyer projesi Yıldırım'da

ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM FETHİYE'DE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Boğalar Köyü'nde yapılacak Yörük şenliğine katılmak üzere Fethiye'ye geldi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Fethiye'deki gezi programı kapsamında belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile toplantı yaptı. Bakan Yıldırım, AK Parti hükümetinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında da bilgiler aktardı. Fethiye gezisi kapsamında ilk olarak Karaot Plajı'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra Karayolları Şube Şefliği misafirhanesinde belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Muğla Vali Yardımcısı Recep Yüksel, milletvekilleri Mehmet Nil Hıdır ve Yüksel Özden ile Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli de toplantıda hazır bulundu. Toplantıda konuşan Bakan Yıldırım, "Muğla, yaklaşık bin 130 kilometre sahil şeridine sahip. Dalaman'da yat limanında incelemelerde bulundum. 15 yıldır yaşanan sorunlar aşıldı ve burası en kısa zamanda tamamlanacak. Deniz yapılarını turizme kazandırmak çok zor. Hepimiz çevreye duyarlıyız. Bu güzellikler bize atalarımızdan mirastır. Bunları korumak hepimizin görevi" dedi.

"Fethiye'de yat çekek yerinin yapılmasını düşündüğümüz yer olan Karaot'un 11 yıllık bir geçmişi var" diyen Yıldırım, "2005 yılından bu yana burasıyla ilgili aktif bir çalışma yapıyoruz. Belli bir noktaya gelindi. Önümüzdeki günlerde de tahsisatı yapılacak. Son 7,5 yılda Muğla'ya 270 milyon TL harcandı. 73 yılda Fethiye'ye 90 km bölünmüş yol yapılırken, 2003-2009 yılları arasında hükümetimiz tarafından 120 km bölünmüş yol yapıldı. Trafik yolu üzerinde yenileme yapılırken, bazı sıkıntılar mutlaka yaşanacaktır. Kalıcı rahatlıklar için geçici sıkıntılara katlanmalıyız. Bu yönde halkımızdan hoşgörü bekliyoruz" şeklinde konuştu. Referandum süreci ile ilgili olarak da konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "En önemli gündem maddemiz halk oylaması. Anayasa paketi ile ilgili referandumu 12 Eylül tarihinde gerçekleştireceğiz. Ülke tarihinde ilk defa bir zorlama olmadan anayasa değişikliğine gidiyoruz. Bu süreçte ana muhalefet partisi görevini yaptı ve konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Şimdi asıl kararı halkımız verecek. Şu zamana kadar kapsamlı değişiklikler hep ihtilal ile olmuştu. Referandumu genel seçim ile karıştıranlar var. Biz burada ne iktidar ne de muhalefet partisini seçiyoruz. Bu değişikliğe evet demekle Türkiye aydınlık bir geleceğe yelken açacak ya da halkın iradesini fark etmediği, kurumların çatıştığı 3. sınıf bir ülke olacaktır" diye konuştu.

Toplantı sonunda belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları görüş ve önerilerini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a aktardılar. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, kruvaziyer iskele ve yat yanaşma yeri projelerinin bulunduğu dosyayı Bakan Yıldırım'a sundu. Daha sonra AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir süre sohbet eden Bakan Yıldırım, buradaki programın ardından yörük şenliğine katılmak üzere Boğalar Köyü'ne hareket etti.

ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM FETHİYE'DE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 19:16:03
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 21:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?