16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Küçük Buse'den barışa kulaç

13 yaşındaki Buse Melis İşçimen, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Bodrum'dan Yunanistan'ın İstanköy Adasına yüzecek 



Bodrum Marmara Koleji öğrencisi 13 yaşındaki Buse Melis İşçimen, 1 Eylül'de dünya barışı ve Marmara depreminde yaşamını kaybeden 26 yüzücü için Bodrum’dan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası’na yüzecek.

Bodrum’da yaşayan Buse Melis İşçimen, ‘Ege'de Barış Kulaçları’ ismini verdiği projesi için 1 Eylül’de Bodrum’la Yunanistan’ın İstanköy Adası arasındaki 4 millik mesafeyi yüzerek geçecek. İşçimen, Bodrum Marmara Koleji’nin havuzunda, Beden Eğitimi öğretmeni Hüseyin Koçal’ın antrenörlüğünde çalışmalarını sürdürüyor. İşçimen, üç yıl önce başladığı yüzmede günde toplam 8 sekiz saat yüzme ve kondisyon antrenmanı yaparak hazırlıklarını sürdürüyor. Bodrum’dan İstanköy Adası'na yüzen ilk yüzücü olmayı hedefleyen İşçimen, kendisine 1979 yılında İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi’ni yüzerek geçen ilk Türk kızı ünvanını alan Nesrin Olgun’u örnek aldığını söyledi.

2007 yılında 5 kilometre açık deniz yüzme yarışında Türkiye altıncısı, bu yıl ise yine aynı branşta Türkiye ikincisi olan Buse Melis İşçimen ailesinin de kendisine büyük destek verdiğini belirterek, “Bodrum-İstanköy Adası arasındaki yüzme denemem Yüzme Federasyonu Teknik Komitesi tarafından da takip edilecek ve başarılı olursam rekor olarak işlenecek. Karşı kıyıya hem barış için hem de 1999 yılında Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden, 26 yüzücü melek olarak anılan, küçük yüzücüler için kulaç atacağım” dedi.

Radikal
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 09:23:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?