22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Küçük gelin hızlı çıktı

Muğla'da  ailesinin karşı çıkmasına karşın 1 Ağustos günü kaçtığı maden işçisi 26 yaşındaki İlyas Arslan'la, 18 Ağustos günü düğün yapıp dini nikahla evlenen 16 yaşındaki E.E., 3 gün sonra ortadan kayboldu. Ailesinin ve güvenlik güçlerinin her tarafta aradığı ‘Küçük gelin’ E.E., polis tarafından Edirne'de bulunarak devlet korumasına alındı.


Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Akköprü Köyü'nde oturan 16 yaşındaki E.E., bir yıl önce ailesine bir süredir konuştuğu maden işçisi İlyas Arslan ile evlenmek istediğini söyledi. Ailenin karşı çıkması üzerine E.E., geçen 1 Ağustos gecesi İlyas Arslan'la birlikte kaçtı. Otomobille önce Muğla'ya oradan da Marmaris'e geçen İlyas Arslan ile E.E., bir hafta sonra ailelerin evlenmeleri için anlaşması üzerine ortaya çıktı.


E.E.'nin yaşının küçük olması nedeniyle resmi nikah kıyılamayınca dini nikahla evlendirilen çift için 18 Ağustos günü Akköprü Köyü'nde davullu zurnalı düğün yapıldı. Nikahsız yaşayan çift, 25 Ağustos'ta düğün fotoğraflarını almak için Köyceğiz'e gitti. Öğle saatlerinde fotoğrafçının önüne geldiklerinde İlyas Arslan'a “Sen fotoğrafları al ben arabada bekliyorum” diyen E.E. ortadan kayboldu.

Fotoğrafları alıp otomobile döndüğünde E.E.'yi göremeyen İlyas Arslan çevrede aramaya başladı. E.E.'nin üzerindeki elbiseleri otomobilde gören Arslan, E.E.'nin yanında getirdiği kıyafetleri giyerek kaçtığını anladı ve jandarmaya başvurdu.


Yapılan araştırmada, E.E.'nin en son Ortaca Otogarı'nda görüldüğü tespit edildi. 1.60 boyunda, 60 kilo ağırlığında ve siyah uzun saçlı E.E.'nin eşkali tüm emniyet birimlerine bildirildi.


E.E. her yerde aranırken, Edirne'de ortaya çıktı. Polis tarafından bulunup jandarmaya teslim edilen E.E., Edirne Çocuk Bakım ve Gözetim Evi'ne konuldu.

Edirne'ye nasıl gittiği henüz öğrenilemeyen E.E.'nin işlemlerin tamamlanmasından sonra Köyceğiz'e getirilip ailesine teslim edileceği belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 12:50:12
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 13:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mutlu elçin IP: 78.167.106.xxx Tarih : 29.08.2008 22:56:07

helal olsun be kızım çok dayanmışsın acaba seninki aşkmıydı hevesmiydi aşk denilemez yaaaaaaaaaa