22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Küçük kızı bu hale getirdiler!

Muğla'nın Milas ilçesinde 6 yaşındaki kıza işkence yaptıkları iddia edilen anne ile annenin birlikte yaşadığı kişi gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren Milas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Hacı Apti Mahallesi 2. Bağ Sokak'taki bir evde, vücudunda morluklar ve yaralar tespit edilen 6 yaşındaki bir kız çocuğu buldu.

Adının H.Ç. olduğu öğrenilen kız çocuğu, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesine götürüldü. Doktorlar küçük kızın darbedildiğini ve vücudunda sigara söndürüldüğünü tespit ettiler. 

Hastane yetkilileri, H.Ç'nin tedavi altına alındığını ve küçük kıza psikolojik destek verileceğini bildirdi. Hemşireler ve hastanenin güvenlik görevlileri, küçük kıza, tost, meyve suyu, çikolata ikram edip, oyuncak verdiler.

Polis, çocuğun annesi Ü.Ç. (36) ile annesinin birlikte yaşadığı A.G'yi (39) gözaltına aldı.

“ÇOCUĞU KORUMAYA ALDIK”
Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, çocuğu korumaya aldıklarını söyledi.

Atçı, “Böyle bir şeyi küçük bir çocuğa nasıl yaparlar, bunu anlamak mümkün değil. Gerçekten insanlık dışı bir olay, bir çocuğa bunu nasıl yaparlar. Olay cahillik ve eğitimsizlikten kaynaklanıyor” dedi. 

Çocuğun, annesi ve annesinin arkadaşının kendisine işkence yaptığını iddia ettiğini polislere anlattığını ifade eden Kaymakam Atçı, ancak zanlıların olayı inkar ettiğine kaydetti.

Bahattin Atçı, şöyle dedi: “Çocuğun psikolojisi de bozulmuş. Kendisine psikolog desteği sağlanacak. Ayrıca çocuğun yaşadığı ortam incelenerek ve devlet korumasına alınması için Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile görüşeceğiz. Olay savcılığa intikal etti. Polis anne ve arkadaşını gözaltına aldı 

Minik kıza işkence yapanlar adliyede

Muğla'nın Milas ilçesinde 6 yaşındaki kıza işkence yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan anne ile birlikte yaşadığı kişi adli makamlara sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Milas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince, Hacı Apti Mahallesi 2. Bağ Sokak'taki bir evde, 6 yaşındaki kız çocuğunu darbettikleri iddiasıyla gözaltına alınan anne Ü.Ç (36) ile annenin birlikte yaşadığı A.G. (39), emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Öte yandan, Milas Cumhuriyet Başsavcısı, işkence yapıldığı iddia edilen 6 yaşındaki H.Ç'yi uzman psikologlar eşliğinde dinledi.

H.Ç'nin, savcının görüşü doğrultusunda Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yurtlara alınabileceği öğrenildi.

Bu arada, Milas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesinde görevli bir polis memurunun, işkence gördüğü iddia edilen çocuğu, dün, tedavisinin ardından evine götürdüğü, temizliğini ve bakımını eşine yaptırdığı ve küçük çocuğun geceyi polis memurunun çocukları ile birlikte uyuyarak geçirdiği öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 12:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?