5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

‘Kuğu’ danslı eylem

ÜNİVERSİTELİLERDEN ‘KUĞU’ DANSLI EYLEM

Muğla Üniversitesi yerleşkesinin bulunduğu Kötekli Mahallesinde yağmur yağışları sonrası bozulan yolların yapılmamasını tepki gösteren bir gurup Muğla Üniversitesi öğrencisi, ellerinde taşıdıkları dövizler ve ayaklarına taktıkları galoşlar ile yetkilileri protesto etti.

Üniversite öğrencileri çamurlu yollardan geçerken istem dışı vücutlarında oluşan hareketleri mizahi olarak ‘Zeybek’ ve ‘Kuğu Dansı’ yaparak sergilediler.

Öğrenciler ellerinde, ‘Sen yağmur ol, ben çamur, Kötekli’de buluşalım’, ‘Saldım Çamura, Mevlam Kayıra’, ‘Eyvah Yağmur Yağıyor’ ve ‘Kart Parası, Yol Parası, Bu Çamur da Cabası’ dövizleri taşıdılar.

‘HER GÜN ÇAMAŞIR YIKIYORUZ’

yolların durumunu ilginç şekilde protesto eden öğrenciler yaptıkları açıklamada, “Okullar açıldığından bu yana bu yollarda çalışma var. Kış sezonunda her yağmur yağışından sonra sokaklar çamur deryasına dönüşüyor. Kötekli Mahallesi, Üniversite öğrencilerinin merkezi. Yağmurlu havalarda yollarda yürümekte zorlanıyoruz. Her gün çamaşır yıkamak zorunda kalıyoruz. Belediye yetkililerinden bu yolların bir an önce yapılmasını bekliyoruz” dediler.

ÜNİVERSİTELİLERDEN ‘KUĞU’ DANSLI EYLEM
ÜNİVERSİTELİLERDEN ‘KUĞU’ DANSLI EYLEM
ÜNİVERSİTELİLERDEN ‘KUĞU’ DANSLI EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2011 Cumartesi 16:01:04
Güncelleme :8 Ocak 2011 Cumartesi 20:16:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?