4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kül kriz masası kuruldu

KÜL KRİZ MASASI KURULDU

Muğla'ya en fazla turist İngiltere'den gelirken, İzlanda'daki yanardağın külleri uçuşları engelledi. Muğla'da halen tatillerini geçiren yabancı turistlerin son durumları da Muğla Valiliği'nde Vali Yardımcısı Recep Yüksel başkanlığında kurulan Kül Kriz Masası'nda ele alındı. Vali Yardımcısı Recep Yüksel başkanlığında yapılan toplantıya Turizm İl Müdürü Murat Süslü, Dalaman ve Milas Kaymakamları, Dalaman ve Milas Bodrum Havalimanı Güvenlik Müdürleri, TÜRSAB Bodrum, Marmaris ve Fethiye

temsilcileri, BODER, GETOB ve FETOB gibi turizm birlikleri temsilcileri, ATM Dalaman Dışhatlar Müdürü ile tur operatörleri ve acentaların temsilcileri katıldı. Toplantıda, İzlanda'daki yanardağın küllerinin Muğla turizmine etkileri ve alınması gereken tedbirler ele alınırken Muğla'ya en fazla turistin geldiği İngiltere'deki havalimanlarının uçuşlarını kül nedeniyle ara vermesinin etkileri görüşüldü.

Muğla'da tatillerini geçiren ve tatilleri sona eren yabancı turistlerin de durumu gözden geçirildi. Şu an havalimanlarında ülkelerine dönmek için bekleyen bir tek turistin bulunmadığı açıklanırken, tatilleri biten fakat hava trafiğinin kapalı olması nedeniyle ülkelerine gidemeyen turistlerin civar otellere yerleştirildiği ve sorun yaşanmadığı belirtildi.

Toplantıda söz alan sektör temsilcileri, Muğla'nın turizm sezonunu bu yıl ilk defa Mart ayında açtığını belirtirken, yaşanan olumsuz gelişmelerin Muğla turizmine fazla etkisinin olmayacağını, kısa süre sonra İngiltere başta olmak üzere AB ve Rusya'nın hava trafiğine açılmasını beklediklerini söyledi.

KÜL KRİZ MASASI KURULDU
KÜL KRİZ MASASI KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 11:05:05
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 17:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?