4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Kültür elçileri göreve hazır

MİLAS’IN KÜLTÜR ELÇİLERİ GÖREVE HAZIR

Sakarya İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan 22 kişilik grup Hacı Ali Ağa Konağı’nda düzenlenen törenle sertifikalarını alarak Milas’ın Kültür Elçileri oldu.

2007 yılından bu yana Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerle işbirliği içinde yürütülen “Kültür Elçileri” eğitim programı Milas Belediyesi ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı’nın (ÇEKÜL) ortaklığı, Milas Kaymakamlığı ve Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü desteğiyle 25-27 Şubat 2010 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Yeni kuşakların yaşadıkları yörenin tarihi, doğal ve kültürel birikimini öğrenmeleri, uygulamalı çalışmalarla kentlerinin kimliğini yaşayarak hissetmeleri ve geleceğe taşıyabilmeleri için uygulanan eğitim programıyla, kültürel sürekliliğin sağlanması hedeflendi.

Milas Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı eğitimde, Milas Sakarya İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencilerinden seçilen toplam 22 öğrenci, Milas’ın Kültür Elçisi oldu. Hacı Ali Ağa Konağı’nda yapılan eğitim kapsamında, doğal yaşam ve kentsel ekosistemler, arkeoloji, kent mimarisi, geleneksel yaşam kültürü ana başlıkları altında pek çok bilgi aktarılırken, tarihi alanlar, sivil mimari ve doğal çevrenin incelendiği, Milas Müzesi ve kent merkezi, Çomakdağ, Bafa Gölü, Beçin Kalesi, Euromos, Iasos gezileri ile de öğrendikleri bilgileri pekiştirdiler.

İlçede üç gün boyunca gerçekleştirilen eğitim programı Çekül Eğitimcileri Şirin Yılmaz Şingin, Yücel Sofuoğlu ve Tuba Aydın ile birlikte Emekli Edebiyat Öğretmeni Tomris Mergen, Coğrafya Öğretmeni Mehmet Kaya, Mimar Neşe Gökbel, Çekül Milas Temsilcisi Mimar Fatih Abban, Belediye Gıda Mühendisi Nihan Aral, Arkeolog Ernur Öztekin tarafından gerçekleştirildi. Program içerisindeki geziler ise Milas Kaymakamlığı Turizm ve Kültür Şefliği personeli Mehtap Yıldız tarafından yürütüldü.

Program gereğince, Hacı Ali Ağa Konağı’nda Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, belediye meclis üyeleri, eğitimciler, kültür elçileri öğrencilerinin ve öğrenci velilerinin katılımıyla sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat: “Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL ilişkimizi her zaman yüce tutuyoruz ve onu geliştirmek istiyoruz. Bu çerçevede ilçemizde Türkiye çapında yürütülen bir program dahilinde bir seminer çalışması yapıldı.

Gerekli eğitimleri aldılar, onlara birtakım sorular sordum onların verdiği cevaplar gayet iyiydi. Bu edindikleri bilgileri arkadaşlarına ve başkalarına aktaracaklar.

Bana hoşuma giden bir proje getirirlerse Kültür Elçilerimizi İstanbul’a götüreceğim. Orada diğer illerden gelenlerle iyi ilişkiler kuracaklar.” dedi.

Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı ise: “Çok yararlı bir çalışma oldu. İlçemizde bir kent bilincinin oluşturulması, çocuklarımızda bir çevre bilincinin oluşturulması hakikaten çok önemli. Bunun diğer vatandaşlara, öğrencilerimize ve gençlerimize aktarılması gerek ve onlarda da bu bilincin oluşturulması lazım. Bunlar güzel adımlar. Türkiye’nin birçok yerinde çalışmalar yapmış bir kurumun Milas’ta bu çalışmayı yapması güzel bir davranış.” diye konuştu.

Kültür Elçisi sertifikası alan öğrenciler, kültürel miras eğitiminde yaptıkları eskiz, afiş, broşür, kitap ayracı, kent haritası, seramik çalışması gibi pek çok etkinliğin ürünlerini de sergilerlerken, bundan sonra Milas Kültür Elçisi olarak eğitim süresince öğrendiklerini arkadaşlarıyla da paylaşıp, projeler üreterek kentimizin özgün kimliğinin korunmasına katkıda bulunacaklar.

4-7 Mart arasında gerçekleştirilecek “Milas 1. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı”nda da kendilerine fuar yetkilileri tarafından 9 metrekarelik bir stant verildi.

MİLAS’IN KÜLTÜR ELÇİLERİ GÖREVE HAZIR
MİLAS’IN KÜLTÜR ELÇİLERİ GÖREVE HAZIR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 21:18:04
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 22:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?