4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Külün faturası 1 milyon euro

MUĞLA'DAN 13 BİN 500 YOLCU UÇAMADI

Bodrum Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, İzlanda'daki yanardağın oluşturduğu kül bulutları yüzünden uçak seferlerinin iptal edilmesi nedeniyle 5 gün içerisinde Muğla yöresine 20 bin kişinin gelemediğini, 13 bin 500 yolcunun da gidemediğini söyledi.

Bodrum'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İskele Meydanı'nda çeşitli ikramların da yer aldığı bir program düzenlendi. Programa katılan BODER Başkanı Halil Özyurt, etkinliğin güzel geçtiğini, Bodrumlulara ve ilçeye gelen turistlere ikramlarda bulunulduğunu söyledi. Özyurt, İzlanda'daki yanardağın oluşturduğu kül bulutlarının hava yollarındaki etkisinin Muğla yöresine yansımalarına ilişkin bir soru üzerine, "Bu sene havayollarının açılmasından sonra yüzde 10-15 artış bekliyoruz. 2010 turizminin daha iyi olacağına eminim. Vali beyimizin başkanlığında dün bir kriz masası oluşturuldu. Dün akşam saat 12'ye kadar Muğla'dan gidemeyen yolcu sayısı 13 bin 500 kişi idi. Bunun 5 bin 500 kişisi Bodrum Havalimanı'ndan. Uçaklar kalkmayınca gelemeyen de 5 gün içerisinde 20 bin kişi var. Bununda Muğla'ya maddi boyutu aşağı yukarı 1 milyon euro civarında" dedi.

Özyurt, ülkelerine dönemeyen turistlerin şu ana kadar sıkıntılarının olmadığını söyledi. Özyurt, "Otelciler olarak bu konuda elimizden geleni yapmaya çalıştık. Kimi misafirlerimizin ücretlerini acenteler ödüyor, kimisi de kendisi ödüyor. Ödeyemeyenler, parası olmayanlar da otelcilerimizin misafiri olarak kalıyorlar" diye konuştu.

Bodrum Kaymakamlığı tarafından Bodrum Belediyesi ve bazı turistik tesislerin, derneklerin katkıları ile gerçekleşen Turizm Haftası etkinliğinde ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan "Karya Çiçekleri" isimli halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Meydana kurulan yiyecek stantlarında vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. Yerli ve yabancı turistlere yöresel damak tatlarının da tattırıldığı etkinliğe katılan turistler, oldukça memnun kaldıklarını söylediler.

Bodrum İlçe Turizm Danışma Bürosu görevlileri tarafından turistlere yörenin tarihi, kültürel, doğal zenginliklerini içeren broşürler dağıtıldı. Aşçıların oyarak çeşitli figürler verdiği bal kabakları ise dikkat çekti.

MUĞLA'DAN 13 BİN 500 YOLCU UÇAMADI
MUĞLA'DAN 13 BİN 500 YOLCU UÇAMADI
MUĞLA'DAN 13 BİN 500 YOLCU UÇAMADI
MUĞLA'DAN 13 BİN 500 YOLCU UÇAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 23:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?