22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Kumru yangın çıkardı

Muğla'nın Milas ilçesinde, tarım arazisinde yangın çıktı. Elektrik tellerine takılan bir “kumru” kuşunun neden olduğu açıklanan yangına, söndürme helikopteri, orman işçileri ve itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Karacahisar köyünde bir tarım arazisinde belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, kısa sürede büyüdü.
Rüzgar nedeniyle kontrol altına alınmayan yangına, yangın söndürme helikopteri, orman işletme müdürlüğüne ait 4 arazöz, 30 orman işçisi ve vatandaşlar müdahale ediyor. Ekipler, alevlerin bölgedeki ormanlık alana sıçramaması için yoğun çaba harcıyor.

YANGINA “KUMRU” NEDEN OLDU

Milas Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, yangının bir buğday tarlasında başladığını belirterek, “Yangına bölgeden geçen yüksek gerilim hattına konan bir 'kumru' kuşu neden olmuş. Kuş, konduğu tellerde yanarak buğday tarlasına düşmüş ve yangına neden olmuş. Orman işletme ekipleri yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor” dediler.

Bu arada, “jandarma olay yeri inceleme” ekipleri de yangın bölgesinde inceleme yaparak, yangına neden olduğu bildirilen ve yangında telef olan “kumru” kuşunu görüntülediler

AA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 18:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?