6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Lions Kulübü'nden dev Türk bayrağı

Muğla Valiliği tarafından çeşitli kuruluşların da katkılarıyla Masa Dağı'nda göndere çekilen ve hava koşullarından dolayı belirli periyotlarla değiştirilen dev Türk bayrağının yenisi, Muğla Lions Kulübü tarafından hazırlatıldı. 

900 YTL'ye mal olan 73 metrekarelik dev bayrak, Lions Kulübü Dönem Başkanı Mehmet Ali Eren tarafından Muğla Valisi M. Temel Koçaklar'a teslim edildi. Muğla Valiliği'ndeki bayrak teslim töreninde, Lions Kulübü yöneticileri Şükrü Zeybek, Tevfik Oğuz ve Yaşar İlter de hazır bulundu. Törende konuşan Vali Koçaklar, "Geçtiğimiz aylarda valiliğimiz imkanları ve çeşitli kuruluşların da katkısıyla Masa Dağı'na dikilen, millet olarak gurur ve şeref duyduğumuz, rengini şehitlerimizin kanlarından alan şanlı bayrağımız dünya durdukça dalgalanacak. Bayrak direğinin dikimi çalışmaları sırasında yangın söndürme ekiplerimiz ve Orman Bölge Müdürlüğümüz büyük katkılar sağlamıştı. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Bayrağımızın bulunduğu yerdeki ışıklandırma çalışmaları da büyük ölçüde tamamlandı. Bir süre sonra oraya ulaşmak için ahşaptan tırmanma merdivenleri yapacağız. Muğla Hizmet Vakfı olarak da o bölgede düzenleme çalışmalarımız yapılıyor. Göndere çekilen bayrağımızın belirli periyotlarda değiştirilmesi gerekiyor. Bu konuda çeşitli sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları destek olacaklarını bildirdiler. Bundan sonra değişecek ilk bayrağımızı temin eden Lions Kulübü başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi. 

Lions Kulübü Dönem Başkanı Mehmet Ali Eren ise, Türk bayrağının Masa Dağı'na dikilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Her gün gururla bakıyoruz ve sevinç duyuyoruz. Kulüp yönetimi olarak bundan sonra ilk değişecek bayrağı temin etmeye karar verdik ve kurallarına uygun olarak 73 metrekarelik bu bayrağı hazırlattık. Özellikleri şu anki mevcut bayrakla aynı, sadece ebatları biraz büyük. Şanlı bayrağımızı takdim etmekten gurur duyuyoruz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Lions Kulübü Dönem Başkanı Mehmet Ali Eren, Türk bayrağını Vali Koçaklar'a teslim etti.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 13:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?