7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Lodos Bodrum'u vurdu!

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde dün öğle saatlerinde başlayan şiddetli lodos, bazı küçük balıkçı tekneleri batırırken, ahşap iskeleler parçalandı, feribot seferleri iptal edildi. Muğla'da bugün eğitime bir gün ara verildiği açıklandı

Saatteki hızı 80 kilometreyi bulan şiddetli lodos Bodrum’da hayatı olumsuz etkiledi. Turizm sezonunun başında tatil için gelen Hollanda ve Danimarkalı turistler otellerinden çıkamazken Bitez, Ortakent-Yahşi ve Turgutreis Beldeleri sahilindeki bazı küçük balıkçı kayıkları battı, işyerlerini su bastı, iskeleler hasar gördü.

Amatör balıkçılar, teknelerini kurtarmak için saatlerce uğraşmak zorunda kaldı. Fırtına, bazı işyerlerinin tabelaları ile evlerin çatı ve teraslarındaki güneş enerji sistemlerinien de zarar görmesine neden oldu.

Bugün yapılması gereken Bodrum - İstanköy (Kos) ve Bodrum-Datça feribot seferleri dalga yüksekliğinin açık denizde 5 metreyi aşması üzerine karşılıklı olarak iptal edildi. Güllük Limanı’ndan İsrail’e maden götüren kuru yük gemileri de çareyi Bodrum koylarına sığınmakta buldu.

Amatör balıkçı Hakan Özbaylan (26), "Fırtına halatlarını kopardığı teknelerin batmasına neden oldu. Önceden tedbir alınması sayesinde az hasarla kurtardık" dedi. Güllük Limanı’ndan İsrail’e maden götüren kuru yük gemileri ise çareyi Bodrum koylarına sığınmakta buldu.

Şiddetli lodosun bugünden itibaren sağanak yağış ile birlikte iki gün daha etkisini sürdüreceği belirtilirken, belediyeye zabıta ve itfaiye ekipleri alarma geçirildi.

MUĞLA´DA EĞİTİME BİR GÜN FIRTINA TATİLİ

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamayla, olumsuz hava şartları ve beklenen fırtına nedeniyle il genelindeki tüm okullarda bugün için eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi. Ayrıca, kamu kuruluşlarında çalışan hamile kadınların da izinli olduğu belirtildi.

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Devlet Meteoroloji İşleri Antalya Bölge Müdürlüğü’nden alınan şiddetli fırtına ve yağış ikazının 14 Mart 2013 itibaren ilimiz genelinde günlük yaşantıyı olumsuz etkileyeceği bildirildiğinden, ilimiz genelindeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerle bu kapsamda faaliyet gösteren özel okulların Cuma günü bir gün süreyle tatil edilmesine, aynı kapsamda, kamu iş yerlerinde çalışan engelli ve hamile görevlilerin de bir gün süreyle idari izinli sayılmalarına Valiliğimizce karar verilmiştir."

Bartın'da okullara lodos tatili

Bartın'da bugün etkili olması beklenen lodos nedeniyle il genelindeki tüm okullar tatil edildi

Bartın Valiliği’nden yapılan açıklamada bugün sabah saatlerinden itibaren Bartın’da etkili olması beklenen lodos nedeniyle il genelindeki tüm okullar tatil edildi.

Bartın Valisi Bülent Savur çocukların can güvenliğini düşündüklerini belirterek, "Meteorolojiden aldığımız bilgiler doğrultusunda sabah saatlerinde etkili olacak lodos fırtınasının saatteki hızı 60-80 kilometreye, zaman zaman da 120 kilometreye çıkacak. Öğrencilerimizin can ve mal güvenliğini düşünerekten il genelindeki bütün okulların tatil edilmesine karar verdik" dedi.

Vali Savur olası acil durumlara karşı sabah saat 06.00’dan itibaren İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde kriz masası oluşturulacağını açıkladı

DHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2013 Cuma 11:08:39
Güncelleme :16 Mart 2013 Cumartesi 15:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?