16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Lucy yaşam savaşını kaybetti

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan beldesindeki kuzenlerine ziyarete gelen İngiliz ailenin 2 yaşındaki kızı Lucy Cardwel, evin önündeki havuza düşerek İzmir Dokuz Eylül Tıp Fakültesi’nde yoğun bakıma alınmıştı. Lucy, yoğun bakımdaki tedaviye cevap vermedi ve bu sabah yaşamını yitirdi.


Dalyan Okçular köyündeki kuzenleri Rebecca Sayne Kingheiln’e yaz tatili için gelen Lucy Cardwel, vilnanın önündeki havuz kenarında oynarken dengesini kaybederek havuza düşmüştü. Annesi Anne Soghie Cardwel tarafından ambulansla önce Dalaman Devlet hastanesi’ne getirilen Lucy Cardwel, burada Op. Dr. Veli Acar tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından Muğla Devlet Hastanesi’ne ambulansla getirildi. Muğla’da Acil Servis Doktoru Sedat Aydın yaptığı kontrolde durumu ağır olan 2 yaşındaki İngiliz Lucy Cardwel, buradan İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hastane yetkilileri İngiliz hastanın geleceğinin bilgi verilmediğini ve yoğun bakım ünitesinde yatak bulunmadığını belirterek çocuğu hastaneye kabul etmediler. İngiliz aile bu defa İzmir dokuz Eylül Tıp Fakültesi’ne giderek Lucy’i yoğun bakım servisine yatırdılar.


UÇAKLA İNGİLTERE’YE GÖNDERİLECEK
Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Lucy Cardwel’in havuza düşmesi esnasında uzun süre oksijensiz kaldığı ve solunum cihazı ile yaşatılmaya çalışılması sonuç vermedi ve bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. 2 yaşındaki Lucy Cardwel’in cenazesi İzmir’den Muğla’nın Ortaca İlçesi Dalyan beldesine getirilecek. Buradan da Dalaman Havalimanı’ndan uçakla İngiltere’nin Newcastle kentine gönderileceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 14:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?