16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Lüks yolcu gemileri Marmaris'te

Dünyanın sayılı zenginlerini taşıyan lüks yolcu gemileri Muğla’nın Marmaris ilçesine geldi.

Sabah saatlerinde Marmaris limanına demirleyen Carnıval Splendor ve Braemar adlı gemilerden inen turistleri halk oyunları karşıladı. Gemiden inen yolculara birer gül hediye edilirken, turistlerinde halk oyunu oynayanlara katıldığı gözlendi.

275 metre boyundaki dev gemide 3 bin 30 yolcu, bin 180 personel ile kasinosu, disko, barlar, restoranlar, masaj salonu, sauna, buhar salonu ve havuzlar bulunuyor. Carnıval Splendor adlı lüks yolcu gemisi İtalya’nın Mesina limanından hareket etti. Dev yolcu gemisinin, bu akşam Marmaris’ten İzmir’e hareket edeceği öğrenildi.

Sabah saatlerinde yanaşan diğer bir yolcu gemisi Braemar ise Carnıval Splendor’a göre daha küçük bir gemi. Braemar’da 890 yolcu ve 370 mürettebattan oluşuyor. Lüks gemi İtalya’nın Pire limanından hareket etmişti. Bu akşam saatlerinde Marmaris’ten ayılacak olan gemi Kuşadası’na doğru yola çıkacağı öğrenildi.

Her iki gemide de dünyanın bir çok ülkesinden gelen turistler bulunuyor. Marmaris’te gemilerin gelişi çarşı esnafının yüzünü güldürürken, kafe ve barların dolu olduğu gözlendi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 16:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?