5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Lütfen turistleri kazıklamayalım!

TÜRSAB BÖLGESEL YÜRÜTME KURULU BAŞKANI ÖZBOZDAĞ: “LÜTFEN TURİSTLERİ KAZIKLAMAYALIM”

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde iniş veya kalkış yapan Türk ve yabancı sivil hava araçları malî mesuliyet sigortası hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yönetmeliğe göre yük ve yolcu taşınması sırasında yaşanan gecikmelerden dolayı oluşan zarardan "hava aracı işleteni" sorumlu tutuluyor. Konuya ilişkin değerlendirmeyi TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ’da açıklama yaptı.

Özbozdağ açıklamasında; “Bu durumu uçak şirketlerine yüklemek hata olur. Havayolu taşımacılığında zamanında kalkış yapmak neredeyse imkansız ve bunun sebebi de uçuş şirketlerinde kapasitenin yetersizliği ve bu cezaları bu şirketlere yüklemek haksızlık olur. İş turizmini olumsuz etkiler ve bu yolları kullananlar için fiyatlara yansır. Dolayısıyla sigorta şirketlerinin işletmelerle görüşmelidir ya da bu gecikmelerde suç kimdeyse o cezanın muhatabı olmalıdır, bu yükü sadece uçak şirketlerine yüklemek haksızlık olur diye düşünüyorum”dedi.

Özbozdağ aynı zamanda yabancı misafirlerin gelmeye başladığını dile getirerek Marmaris halkından turistlere iyi davranmaları konusunda çağrıda bulundu. Turistlere fahiş fiyatlarla mal satılmaması konusunu ilginç bir dille anlatan Özbozdağ şunları söyledi. ”Öncelikle yabancı misafirlerimiz için hazırlanmalı ve destinasyonumuzu da hazır hale getirmemiz gerekir. Ben tüm meslektaşlarıma turizmle ilgilenen her iş koluna seslenmek istiyorum. Turistleri kazıklamayalım, servisimiz ve hizmetimiz güzel olsun. Misafirperverliğimizden ödün vermeyelim”diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 19:03:04
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 23:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?