16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

'Madene Hayır' yürüyüşü düzenlenecek

Muğla'nın Marmaris ilçesinde özel bir şirket tarafından Osmaniye Köyü'nün on iki ayrı noktasında manganez madeni çıkarmak için başlattığı rezerv araştırması çalışmaları, köylüler ve çevreciler tarafından düzenlenecek yürüyüş ile protesto edilecek. 

Manganez madeninin açılmasına karşı olan çevreciler ve sivil toplum kuruluşları olayı protesto etmek için bir yürüyüş düzenleyecek. Marmaris Demokrasi Platformu tarafından bugün düzenlenen toplantıya 44 sivil toplum örgütünün temsilcisi katıldı. Toplantı sonunda 9 Mart Pazar günü bir yürüyüş düzenleneceği kararı çıktı. Doğal güzellikleri bulunan Marmaris'te maden çıkarılmasının turizme, arıcılık sektörüne, çevreye ve canlıların sağlığına zarar vereceği belirtilirken, yürüyüşe Muğla milletvekilleri ile belediye başkanlarının da destek vermesi istendi. Osmaniye Köyü'nün bulunduğu 23.6 hektarlık alan üzerinde 700 bin ton rezerv bulunduğu ve bir ton manganez madeninin 600 dolar olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 09:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veli sulhi uysal IP: 78.176.44.xxx Tarih : 13.03.2008 10:37:23

ülkemiz yeraltı ve yerüstü zenginlikleri yönünden dünyanın ilk sıralamasında,ancak işsizlik oranı %13 lara çıkmış.Ben Çevreciyim ama her önüme gelen konuya hayır olarak bakmıyorum.Madenciler çevre düşmanı değildir.Eğer zorunluluktan ağaç kesiliyorsa zaten kendisi ağaç dikmek ve çalışılan bölgeyi daha sonra rehabilite etmek zorundadır.Marmaris turistik bölge ama osmaniyedeki madenin ne zararı var.Tedbir alındıktan sonra hiçbir çevre sorunu olmaz.bilinçsizce her şeye hayır demek ekonomiyi baltalamaya çalışmaktır