4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Madeni atık yağlar değerlendiriliyor

MADENİ ATIK YAĞLAR DEĞERLENDİRİLİYOR

Muğla Belediyesi daha önceden hayata geçirdiği atıkların toplanmasına yönelik projelere bir yenisini daha ekledi.

Madeni Atık Yağların toplanmasına yönelik protokol Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile Atık Yağları Toplayacak olan PETDER’in Teknik ve Dış İlişkiler Koordinatörü Alper Zümrüt arasında imzalandı. Çevre ve insan sağlığı açısından önem taşıyan bu projenin amacının içme suyu ve yer altı kaynaklarının korunmasının amaçlandığı belirtildi.

PETDER ve Muğla Belediyesi arasında imzalanan protokole göre, “Servisler, akaryakıt istasyonları, yıkama-yağlamacılar, nakliye şirketleri” gibi kuruluşlarda biriken atık madeni yağlar, talep edildikten sonra 48 saat içinde PETDER ekipleri tarafından toplanacak.

Çevresel değerlerin öneminin her geçen gün arttığına ve çevresel duyarlılığın her gün biraz daha yükseldiğine işaret eden Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Bu güne kadar hiç dikkate almadığımız atık madeni yağlar konusu, evsel atık yağ konusu kadar önemlidir. Bunun da kurallarına uygun şekilde toplanıp, değerlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda da şehrimizde faaliyet gösteren ilgili tesislerdeki atık yağlar, PETDER’in uzman ekipleri tarafından toplanacak” diye konuştu. İki kurum arasındaki işbirliği protokolü Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ile PETDER Dış İlişkiler Koordinatörü Alper Zümrüt tarafından imzalandı.

MADENİ ATIK YAĞLAR DEĞERLENDİRİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 15:57:01
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 21:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?