16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Mahallelinin hurdacı şikayeti

Muğla'nın Milas ilçesi İsmet Paşa Mahallesi sakinleri, çalışma saatlerine uymadıkları, çevrede görüntü ve gürültü kirliliği oluşturdukları gerekçesiyle hurdacıları belediyeye şikayet etti. Milas Belediyesi Zabıta Müdürü Salim Tanış, hurdacıların çalışma saatlerinde düzenleme yapılacağını söyledi.

Mahallelerinde bulunan hurda işletmelerinden rahatsız olan İsmet Paşa Mahallesi sakinleri durumu Milas Belediye Başkanı Hürol Önder'e bildirmek için gittikleri belediyede Zabıta Müdürü ile görüştüler. Gündeminin yoğun olduğu gerekçesi ile Başkan'la görüşemediklerini belirten mahalle sakinleri, daha önce imza toplayarak şikayet dilekçesi verdiklerini ancak değişiklik olmadığını belirtti.

Belediye Zabıta Müdürü Salim Tanış ile görüşerek şikayetlerini dile getiren mahalleli, bebeklerinin olduğunu ancak gürültüden dolayı bir türlü uyutamadıklarını, kendilerinin de gürültüden aşırı derecede rahatsız olduklarını belirterek, hurdacıların şehir dışına kaldırılmasını istediler.

Hurda işletmelerinin gece geç saatlere kadar çalışmalarının önleneceğini, 08.00-20.00 saatleri arasında çalışmalarının sağlanacağını söyleyen Zabıta Müdürü Salim Tanış, ayrıca hurdacıların pazar günleri de çalışmalarının engelleneceğini kaydetti.
Bunun üzerine belediyeden ayrılan mahalle sakinleri, kendi aralarında imza toplayarak Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu'na şikayet dilekçesi verdi. 

..
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 15:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?