4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Mahkeme HES'i durdurdu

YUVARLAKÇAY’DA 2. DURDURMA KARARI

Muğla 1.İdare Mahkemesi, Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Beyobası ve Pınar köyleri arasında bulunan Yuvarlakçay’da Hidroelektrik Santrali (HES) yapılması yönündeki çalışmalara 2’inci kez durdurma kararı verdi.

Daha öncede; Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından da Yuvarlak Çay üzerinde kurulmak istenen 3.40 megavatlık HES projesine durdurma kararı verilmişti.

Muğla 1.İdare Mahkemesi’nin HES projesinde 2’inci kez durdurma kararını vermesinin ardından Beyobası ve Pınar köyleri büyük bir sevinç yaşadı. Uzun süredir Yuvarlakçay’da eylemde olan köylüler, dün akşam saatlerinde kendilerine ulaşan haberi doyasıya kutladı.

Köylülerle birlikte bir açıklama yapan Yuvarlakçay Koruma Platformu üyesi Berna Babaoğlu Ulutaş, “21 Nisan’da tebliğ edilen 30.03.2010 tarihli kararda, aynı Mahkemenin 2010/342Esas sayılı dava dosyasında ÇED muafiyeti işlemi hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararı gerekçe gösterilerek, 2010/342Esas sayılı dava dosyasında yürütmeyi durdurma istemi hakkında karar verilinceye kadar bu davada da yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Verilen kararı, Yuvarlakçay Köylüleri ve onlara destek veren yöre halkının doğru yolda olduklarının bir kez daha onaylanması olarak görmekteyiz. Yuvarlakçaylılar olarak, dört ayı aşkın bir süredir olduğu gibi suyumuza sahip çıkmaya, onu korumaya devam edeceğiz. Mahkemeyi verdiği yerinde ve hakkaniyetli kararlardan dolayı köylüler ve hukuk adına kutluyoruz. Önümüzde sonuç beklediğimiz dokuz dava ve beş suç duyurusu var. Bu girişimlerimizden de olumlu ve köylünün lehine kararlar verileceğine olan güvencimiz tamdır. Karar, tüm Yuvarlakçaylılara kutlu olsun” dedi.

YUVARLAKÇAY’DA 2. DURDURMA KARARI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 14:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?