4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Mahkumlar iş sahibi oluyor

MAHKUMLAR İŞ SAHİBİ OLUYOR

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş ile birlikte Muğla E Tipi Cezaevini ziyaret ederek, cezaevinde açılan “Mahkûmlara Meslek Edindirme Kursları”nı ziyaret ederek, mahkûmların ürettikleri çeşitli el sanatları ürünlerini ve cezaevinin iş atölyelerinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Altıparmak, “Cezaevlerindeki tutuklu ve mahkûmların topluma kazandırılması amacıyla açılan meslek edindirme kurslarını takdirle karşılıyorum. Bu konuda emeği geçenlerle, katkı sağlayanları ve severek bu kurslara katılarak, bundan sonraki yaşamlarında aile bütçesine katkı sağlayacak birer meslek edinen mahkûmlarımızı içtenlikle kutluyorum. Kurslara katılan tutuklu ve mahkûmlarımız, kendilerine imkân sağlandığı takdirde, neler yapabileceklerini, ürettikleri eserlerle gösterdiler. Bu tür kursların ve çalışmaların sürmesini diliyorum” dedi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş da, cezaevinde “Mahkûmların Topluma Kazandırılması Projesi” çerçevesinde, çeşitli kuruluşlarla işbirliği içinde, “Meslek Edindirme Kursları”nın açılmakta olduğunu belirterek, cezaevlerindeki mahkûmların bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluk içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri ve aile bütçelerine sürekli katkı sağlayabilmeleri için, bu kurslara büyük önem verdiklerini, kursların bundan sonra da sürdürüleceğini söyledi. Vali Altıparmak ve Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, mahkûmlarca yapılan eserleri beğeniyle izledikten sonra, onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

MAHKUMLAR İŞ SAHİBİ OLUYOR
MAHKUMLAR İŞ SAHİBİ OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 15:30:05
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 00:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yılmaz IP: 85.106.69.xxx Tarih : 24.02.2010 21:32:33

Sayın Valimiz Muğla için büyük çaba sarfediyor, çalışmalarından dolayı tebrik ederim,Sayın Valim Muğla da  ilköğretim ve ortaöğretim seviyesinde başarı( sbs ve öss de) yeterli seviyede olmadığına kanatindeyim,bu konudada gereğini yapacağınıza inanıyorum.