22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Makamında bıçaklı saldırıya uğradı

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Konacık Belde Belediyesi Fen Ve İmar İşleri'nde şeflik görevinde bulunan Fatih Kuyu, makamında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralandı.


Edinilen bilgiye göre olay saat 16.30 sıralarında Konacık Belediyesi hizmet binasının zemin katında bulunan Fen-İmar İşleri Müdürlüğü Arazi ve Kontrol Şefliği'nde yaşandı. İddialara göre olay şu şekilde oluştu; H.B. isimli bir şahıs, belde sınırlarında bulunan arsasının imar durumunu öğrenmeye geldi. Kendisine bu konuda verilen bilgiden memnun kalmayan H.B., Fatih Kuyu (33) ile tartışmaya başladı. Kavgaya dönüşen tartışmada H.B. elindeki bıçakla Fatih Kuyu'yu kolundan ve bacağından yaraladı. Olay yerinden kaçarak yakındaki bir markete sığınan saldırgan, çevredeki vatandaşlar ve zabıta görevlileri tarafından yakalanırken, Fatih Kuyu, Universal Hospital Bodrum'a kaldırıldı. Yakalandığında linç edilmek istenen zanlıyı, olay yerine gelen Jandarma ekipleri son anda kurtardı. H.B. ve yanında bulunduğu belirtilen İ.T. gözaltına alınarak, sorgulanmak üzere Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Bu arada Hastaneye kaldırılan Fatih Kuyu, tedavisinin ardından taburcu edilirken, sağlık durumunun iyi
olduğu öğrenildi. Mesai arkadaşlarının yaralandığını duyan belediye çalışanları ise hastaneye akın etti.


Olayın ardından açıklamada bulunan Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, "Her türlü illegal oluşumum, gayri yasal talebin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşısında olacağız" dedi. Başkan Tosun, "Fen işlerinde çalışan bir personelimiz, belediyemizden bilgi sormaya gelen bir vatandaşımızın saldırısına uğramıştır. Vatandaş bilgi soruyor, verilen bilgi hoşuna gitmeyince bıçakla saldırıyor. Ben şunu belirtmek istiyorum; Konacık Belediyesi olarak görevimizin başındayız. Her türlü illegal ve gayri yasal taleplere karşı bu güne kadar sürdürdüğümüz mücadele bundan sonrada devam edecektir. Vatandaşlarımızın taleplerini yasal çerçevede talep etmelerini rica ediyorum. Kamuoyunun konu ile ilgili temkinli olmasını temenni ediyorum. Olay soruşturma aşamasındadır. Devletimizin ilgili birimleri olayı her türlü ayrıntısı ile soruşturmaya devam etmektedir. Basit bir yaralama olayı gibi gözüküyor ama burası bir kamu kurumu. Konacık Beldesi'nde yaşayan vatandaşlarımıza, belediyemize geçmiş olsun diyorum. Bu tür olaylar olabilir. Sıkıntılar da olabilir. Biz bu sıkıntıları geçmişte aştığımız gibi bugün de aşacağız. Zaman içerisinde, görev yapan arkadaşlarımız gerek zabıta gerekse diğer birimlerimizin problemler yaşadığı oluyor. Ama bunların her zaman karşısındayız. Burası Konacık Belediyesi, devletimizin bir belediyesi. Bir kamu kurumu. Bu tür olaylar Konacık Belediyesi'ni yıldıramayacaktır. Yasalar çerçevesinde karşıyı koymaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Öte yandan H.B.'nin, arsasında ilgili bakanlıkça yapılan imar planından hoşnutsuz olduğu, bunu belediyenin değil, bakanlığın yaptığının belirtildiği, ancak sinirlenerek olayı gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 03:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?