6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Maliye kampı ikinci kez satışa çıkıyor

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nin en gözde kamp merkezlerinden olan Maliye Kampı, 7 Kasım 2006 tarihinde ihaleyle ikinci defa satışa çıkarılıyor. 

Muğla Defterdarlığı'ndan yapılan açıklamada, bir süre önce yapılan ihalede alıcı çıkmayan İçmeler Beldesi'ndeki Maliye Kampı'nın, 34 milyon YTL tahmini bedelle satışa çıkarılacağı belirtildi. Muğla Defterdarı Veli Tunçez, ihaleyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Maliye Bakanlığı'nın Marmaris İçmeler'de bulunan eğitim ve dinlenme tesisi, 34 milyon YTL tahmini bedelle tekrar satışa çıkarılmıştır. 22 bin 581 metrekarelik alan üzerine kurulu tesisteki döşeme ve demirbaşlar satış haricinde tutulacak. Söz konusu tesisin ihalesi kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek. 7 Kasım 2006 tarihinde ikinci defa ihale yoluyla satışa çıkarılacak İçmeler Beldesi'ndeki Maliye Kampı, denize sıfır, tümüyle kumsal alan ve turizm tesis alanı olarak ayrıldı. 

Marmaris ve çevresinde bu özelliklere sahip ve 5 yıldızlı turizm tesisi yapılabilecek boyutta gerek özel sektörde, gerekse hazinenin elinde başka arazi bulunmamaktadır. İhale sonucunda kazanan yatırımcılar, satış bedelini peşin ödeyebilecekleri gibi, satış bedelinin dörtte birini peşin olarak ödedikten sonra, kalanını en fazla 2 yılda, eşit taksitlerle ve hesaplanacak kanuni faiz olan aylık yüzde 0.75, yıllık yüzde 9 oranlarıyla ödeyebileceklerdir. Bu önemli bir avantajdır, çünkü Türkiye'de hiçbir finansal kurum veya kuruluş bu faiz oranı üzerinden kredilendirme veya taksitlendirme yapmamaktadır" dedi.
İhale ilanı yoluyla duyurulan satışta, turizm alanı içinde bulunan 30 oda ve 98 yatak kapasiteli sosyal tesisle birlikte, 4 adet taşınmaz mal satışı için biçilen 34 milyon YTL değerin alıcılara yüksek geldiği için ilk ihalede satılamadığı belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 17:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?