7
Mayıs
2024
Salı
MUĞLA

Malta kardeş şehir oluyor

Geçtiğimiz günlerde Doğu Teknik Üniversitesi ve Malta Üniversitesinden bir gurup öğretim görevlisi beldeyi ziyaret etti.

Turgutreis Belediyesi Ali Server YAZGAN’ın daveti ile Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşen Ergin( Araştırma grubu Başkanı),’in başkanlığında Glamorgan Universitesi ,Wales; Prof. Dr. Allan Williams, Malta'dan Malta Universitesi, Dr. Anton Micallef, Doğu Teknik Universitesi; Doc. Dr. Ahmet C. Yalçıer, Y.Doç. Dr. Güçlü Tuluveli ve İnş. Yük Mühendisi Atila Uras belde de temaslarda bulundular.

EKO –TURİZM konu başlıklı ziyaret sonucu belde de araştırma yapan ve belediye başkanı Ali Server Yazgan’a rapor veren konusunda deneyimli hocalar, Turguteis’in kıyı ve iç alanlarında doğal yapı ve güzelliklerine hayran kaldıklarını belirterek, iyi bir projeyle güzel bir gelecekten emin olduklarını belirttiler.

Geliştirilen bilimsel bir metotla gelen araştırma grubu ile değerlendirilmesi ve bulguların ışığında beldenin turizmi için kıyı alanlarının doğal güzelliklerini koruyarak daha da geliştiremeye yönelik yeni tasarılar hazırlanmasına karar veren Yazgan,” Böyle bir çalışma da ana yaklaşım yurtdışında bir çok ülkede hızla uygulanmaya geçilmekte olan EKO-TURIZM potansiyelinin araştırılması olacaktır. Yöre halkının ve onların kültürel ve sosyal birikimlerini yansıtacak bu yaklaşım aynı zamanda komşu adalarla da bir ortak girişim başlangıcı olabileceğine inanmaktayım. Ayrıca Turgutreis'in tarihi ve kültürel zenginliklerini çok eski dönemlerden başlayarak ortaya bilimsel olarak koymak ve bu birikimi beldenin Uluslararası tanıtımında büyük önem taşıyacaktır. Malta'dan gelerek bu araştırmada çalışacak olan,

Dr. Anton Micallef Malta ile aramızda kurulacak tarih köprüsü’nün elçisi olacaktır. Eko Turizmin geliştirilmesinde de gönüllü olarak çalışacak bu hocamıza şimdiden teşekkür ediyoruz.Ayrıca Amiral Turgut Reis’in doğduğu ve mezarının bulunduğu Malta ile ilişkilerimizin geliştirileceğine inandığımız ayrı bir proje olan tarih köprüsü projesinin de beldemize çok kazanç sağlayacağına gönülden inanıyorum”dedi.

Malta'dan Malta Universitesi, Dr. Anton Micallef ise Turgutreis’in doğduğu yer olan beldede çalışmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Ülkesine döner dönmez gerekli resmi mercilere başvurarak Amiral Turgut Reis’in doğduğu belde ve öldüğü ülke arasında gerekli olan köprüyü kurabilmesinin gerekliliğini vurgularken Turgutreis için gönüllü elçi olacağını belirtti. Malta halkının da savaş yerine barış mesajına sıcak bakacağını belirten Malta'dan Dr. Anton Micallef kısa zamanda Malta’daki köprüyü kuracağına inandığını belirtti.
.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 14:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?