5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Marmaris 'bal evi’nin temeli atıldı

MARMARİS BAL EVİ’NİN TEMELLERİ ATILDI

Marmaris Ticaret Odası ve Osmaniye Köyü Muhtarlığı tarafından aylardır sürdürülen çalışmaların ardından hayata geçirilmesi planlanan‘Bal Evi’ nin temeli atıldı.

En geç yaz sezonu sonunda hizmete girmesi planlanan, petek görünümündeki 15 adet yapıdan oluşacak kompleksin temel atma törenine, Kaymakam A. Serdar Polat, Marmaris Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Süer, Yön.Kur.Bşk. Mehmet Baysal, Meclis Üyeleri,Yönetim Kurulu Üyeleri, Muğla İl Genel Meclisi Üyeleri Ceyhan Eroğlu, Dursun Kaplan ve Suat Esin, Arıcılık Yetiştirme Uzmanı Prof.Dr. Muhsin Doğaroğlu, Marmaris İlçe Tarım Müdürü Nafiz Çiftçi, Osmaniye Muhtarı Hüseyin Aydın ile köylülerin de aralarında yer aldığı kalabalık bir topluluk katıldı.

Osmaniye Muhtarı Hüseyin Aydın; başta MTO olmak üzere projenin mimarlarına ve emeği geçenlerine teşekkür etti. Aydın; “İddia ediyoruz, dünyanın en kaliteli çam balı köyümüzde üretilmektedir. Evet, ürünümüz kaliteli ama pazarlamada sıkıntı yaşıyoruz. Değerinin altında pazarlamak zorunda kalıyoruz. Bal Evi’nin bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağı, gibi köyümüzün turistik değerini de arttıracağına kesin gözüyle bakıyoruz” diye konuştu.

MTO Başkanı Mehmet Baysal; “Bal evi, bal satış yerinden çok Bal Enstitüsü olacak” diye başladığı konuşmasına şöyle devam etti; “Bal evi çalışmalarında bize desteklerini esirgemeyen Arı yetiştirme uzmanı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu ile birlikte Marmaris’te bal üretimini artırmak, kalitesini yükseltmek için çalışmalara başladık. Bu projenin, Marmaris’in tanıtımına ve yöremizde alternatif turizmin gelişmesine büyük katkısı olacağına inanıyoruz" dedi.

Baysal, Bal Evi içerisinde arıcılık ve balcılık binalarının, misafirhanenin, Osmaniyelilerin çam balı ürünlerini sergileyecekleri salonların, atölyelerin ve eğitim alanlarının yer alacağını belirtti. Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu; Marmaris Ticaret Odasını bu projelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum ve yapacakları çalışmalar ile Marmaris çam balını ulusalar arası platforma taşıyacaklarına inanıyorum dedi. Ayrıca Doğaroğlu; Muğla Çam balı üretiminde Dünyada önemli bir paya sahip olduğunu ve dünyada üretilen çam balının yüzde 80’i Muğla’da. Marmaris de bu üretimde büyük paya sahip dedi. Marmaris’te üretilen çam balı miktarı Yunanistan’ın tamamında üretilen baldan daha fazla olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, başta Kaymakam Polat, Mehmet Baysal ve Muhtar Aydın olmak üzere, törene katılanlar inşaatın temeline beton harcı attı. Tören sonrası da köylüler törene katılanlara yemek, ayran ve ballı lokma ikram etti.

MARMARİS BAL EVİ’NİN TEMELLERİ ATILDI
MARMARİS BAL EVİ’NİN TEMELLERİ ATILDI
MARMARİS BAL EVİ’NİN TEMELLERİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2011 Pazartesi 16:21:04
Güncelleme :4 Temmuz 2011 Pazartesi 16:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?