5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Marmaris belediye binası yıkılacak

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde belediyenin kullandığı binanın deprem ölçüm sonucu olumsuz çıktı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde belediyenin kullandığı binanın deprem ölçüm sonucu olumsuz çıktı. Sonucu "vahim" diye nitelendiren Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, "Binada kullanılan demirlerin kalınlığı gözlük sapı gibi incelmiş. Uygun bir bina arıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris Belediye Meclisi'nin toplantısında, yapılan deprem ölçümleri hakkında bilgi verdi. Belediye ait taşınmazların depreme dayanıklılığı ölçümlerini özel bir firmaya yaptırdıklarını kaydeden Acar, ortaya çıkan sonucu "vahim" olarak nitelendirdi. Acar, "Durum gerçekten vahim. Betonların içerisindeki demirler gözlük sapı gibi incelmiş. Binayı boşaltmaya hazırlanıyoruz. Yeni bir belediye sarayı inşa edene kadar geçici adrese taşınacağız. Uygun bir bina arıyoruz" diye konuştu.

Belediyeye ait Kuyumcular Çarşısı'ndaki Belediye İşhanı'nda da durumunun pek farklı olmadığını ifade eden Acar, "Depreme dayanıklılığı az olduğu tespit edilen beş katlı bu binayı yıkıp yeniden inşa edeceğiz" dedi.

İlçe genelindeki duruma da değinen Ali Acar, gerekli incelemeler yapılmadan kesin birşey söylemenin mümkün olmadığını belirtti. Başkan Acar, "Ancak geçmişte ilçenin yüzde 90'ının plansız, programsız, imarsız ve kaçak şekilde ya da zemini dayanıksız dere kenarlarına inşa edildiği gerçeğini göz önüne alırsak, karşımızda hiç de iç açıcı olmayan bir durum var. Özellikle, Marmaris'in birinci derece deprem bölgesi ilan edildiği 1998'den önce inşaa edilen binaların ivedilikle elden geçirilmesi, gerekirse yıkılıp, yeniden yapılanması lazım. Bunun için de öncelikle kalıcı bir imar planının hazırlanması şart. Bu amaçlarla, yardım almak için ilgili bakanlık ve İller Bankası'na başvurularımızı yaptık" diye konuştu.


 

...
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2011 Çarşamba 22:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?