4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Marmaris Belediyesi'ne stad cezası

MARMARİS BELEDİYESİ’NE STAT CEZASI

Marmaris Belediyesi, 2005 yılının Nisan ayında UEFA standartlarına uygun hale getirmek için 10 yıllığına kiraladığı Şehir Stadı’nda hiçbir çalışma yapmadı ve taahhütlerini yerine getirmedi.

Taahhütlerini yerine getirmediği için ise Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne (GSGM) her yıl için 50 bin TL borçlandı. GSGM, anlaşmayı tek taraflı olarak fesh etti ve faiziyle birlikte yaklaşık 300 bin TL alacağı için yasal yollara başvurdu. Marmaris Belediyesi parayı ödemezse, banka hesaplarına el konulacak.

Ege’nin en bakımsız statlarının başında gelen Marmaris Şehir Stadı, 2005 yılının Nisan ayında, Marmaris Belediyesi’nce Gençlik Spor Müdürlüğü’nden 10 yıllığına kiralandı. Zamanın Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ile Marmaris’in CHP’li Belediye Başkanı Ali Acar tarafından imzalanan protokolde bir çok madde yer aldı. Acar’ın açıklamalarına göre stat iyileştirilecek, 2006 – 2007 futbol sezonunda maçlar “UEFA standartlarına uygun” statta oynayacaktı.

Acar, 2005 yılında protokol imzalanırken yaptığı açıklamada şöyle konuşmuştu: “İmzalanan protokol Marmaris için çok önemli. Bu protokolle, Şehir Stadı, Marmaris Belediyesi'ne devrolmuştur. Göreve geldiğimiz günden bu yana bölgenin geleceği ve çıtayı daha yükseğe çıkartmak için, Marmaris'i hak ettiği yere getirmek için çalışıyoruz. Kalıcı eserler bırakmak için ciddi bir çalışmalar içindeyiz. Bu protokolde Marmaris'i sporun merkezi haline getirme çabalarının bir parçasıdır. 6 aylık ilk etapta sahanın zemininin tamamlayacağız, 2006 yılın ise en az 4 bin kişilik tribün yapımını tamamlayacağız. 23 Nisan kutlamalarında veliler güneşin altında perişan oldu. Resmi bayramların da yapıldığı bu stadımızı çağdaş ve Marmarisliler'e yakışır bir hale getireceğiz".

Protokolde bulunan “Taahhütler yerine getirilmezse, kiralayan her yıl için 50 bin TL ceza ödemeyi kabul eder” şeklindeki maddeye de imza atan Başkan Acar, 2007 ve 2008 yıllarında 2 defa ek süre istedi. Verilen ek sürelere rağmen hiçbir çalışma başlatılmadı ve Acar, 2009 Aralık ayında, stadı geri vermek istediklerini belirten bir yazı yazarak GSGM’ye gönderdi. Acar yazısında, “Ekonomik kriz ve benzeri sebeplerden takımı ligden çektiğimizden, Marmaris’in lüks sahaya ihtiyacı kalmamıştır. Modern stat gerekliliği de ortadan kalkmıştır. Zaten mevcut belediye imkanlarıyla üstesinden gelmemiz mümkün değildir” ifadelerine yer verdi ve stadı GSGM’ye geri vermek istediklerini belirtti.

Daha önce yasal girişimlere başlamış olan GSGM ise, Haziran sonunda anlaşmayı tek taraflı olarak fesh etti.

GSGM, belediyenin her yıl için ödemeyi taahhüt ettiği, faiziyle birlikte toplam 300 bin TL’ye yaklaşan alacağını tahsil etmek yasal yollara başvurdu.

Edinilen bilgiye göre, Marmaris Belediyesi parayı ödemezse banka hesaplarına el konulacak ve alacak icra yoluyla tahsil edilecek.

GSGM yetkilileri, daha önce benzer durumlar yaşandığını, kurumun alacaklarını icra yoluyla tahsil ettiğini belirterek, aynı durumun Marmaris Belediyesi için de geçerli olduğunu kaydettiler.

MARMARİS BELEDİYESİ’NE STAT CEZASI
MARMARİS BELEDİYESİ’NE STAT CEZASI
MARMARİS BELEDİYESİ’NE STAT CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 11:31:01
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 14:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?