6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Marmaris için kameralı güvenlik

Marmaris İlçesi'nde yıllardır konuşulan kameralı güvenlik sistemi, ilçede yaşanan ve 21 kişinin yaralanmasına neden patlama olaylarının ardından yeniden gündeme geldi. 

Marmaris Kaymakamlığı'nın öncülüğünde kamera sisteminin hayata geçirilmesi için biraraya gelen kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum örgütü temsilcileri, sistemin yılbaşına kadar deneme aşamasına getirilmesi hususunda görüş birliğine vardı. Öğretmenevinde yapılan toplantıda ayrıca toplu taşıma araçlarında, işyerlerinde alınması gereken önlemlerle çöp bidonlarının konumları da ele alındı.
Marmaris ve belde belediye başkanları ile İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, Esnaf Sanatkarlar Odası, Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu, Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB), Şoförler Odası ve Kuyumcular Derneği başkanlarının katıldığı toplantı, yaklaşık 1 saat sürdü. 

Toplantının ardından alınan kararlarla ilgili basına bilgi veren Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, "Uzun süredir Marmaris'in gündeminde olan kamera güvenlik sistemiyle ilgili olarak sistemin en geç yılbaşında deneme aşamasına gelinmesi ve 2007 turizm sezonuna yetiştirilmesi konusunda fikir birliği sağladık. Sistemin hayata geçirilmesi için bugün toplantıya katılanlar asli komite, Marmaris Belediyesi, Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası, GETOB ve TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'ndan 1 kişi olmak üzere 8 kişilik bir alt komisyon kurulacak. Alt komisyon Eylül ayı sonuna kadar teknik şartnameyi hazırlayarak, 2860 sayılı kanuna göre Kaymakamlığa bağış toplamak için dilekçeyle başvuru yapacak. Bankalarda açılacak hesap numarasıyla işyerleri kapanmadan, Eylül ayı sonuna kadar sistem için gerekli parayı toplamayı hedefliyoruz" dedi. 

Sistemin kurulması için yürütülecek her türlü işlemin şeffaf olacağının da altını çizen Kaymakam Özdemir, turizm güvenliğiyle ilgili alınan kararlar hakkında da bilgi verdi. Marmaris'te bir daha güvenliği tehdit edecek olayların yaşanmaması için de bir dizi kararlar alındığını ifade eden Kaymakam Özdemir, ''Toplu taşıma araçlarındaki koltuk altındaki boşlukların kapatılması, mutlak suretle muavin çalıştırılması, duraklar haricinde yolcu indirme ve bindirme işlemlerinin takibi, çöp bidonlarının konumları ve hangi sıklıkla yerleştirileceği, yaz aylarında işyerlerinde çalışan bütün personelin en az asgari ücret düzeyinden sigortalı ve yaka kartı takma zorunluluğu getirilmesi kararlaştırıldı. Bu kararlardan bazıları komisyon kararı bazıları da tavsiye kararı olarak gerekli birimlere bildirilecek" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 17:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?