5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Marmaris Milli Eğitim'den örnek uygulama

Bir çok ilde memur maşlarının yatırılması koşuluyla Bankaların verdiği hediyeler İl müdürleri tarafından makam aracı olarak değerlendirilirken Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir ilke imza atarak örnek davranış sergiledi. Marmaris'te görev yapan öğretmenlerin maaşlarının aynı bankaya yatması koşuluyla alınacak olan 500 bin YTL'lik promosyon ile Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okul yaptıracak. Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan projenin hayata geçirilmesi için okulun yaptırılacağı arazi aranmaya başlandı. 

Öğretmenevinde yapılan Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Danışma Kurulu toplantısında konu hakkında bilgi veren Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmen maaşlarının promosyonu olarak bir bankadan 500 bin YTL. alacağız. Bu parayla bir okul yaptırmak istiyoruz. Bu promosyonlar bundan önce hep kötü kullanılmış. Bu parayla makam arabası alanlar, makam odalarını yenileyenler olmuş. Ben böyle yapmıyorum. Bu uygulama Türkiye'de ilk defa oluyor" dedi. 

Okul yeri için belediye başkanlarından yardım isteyeceklerini de ifade eden Züleyha Aldoğan, "Bin 16 öğretmen için Muğla 380 bin YTL. aldı. Marmaris'te ise 616 öğretmen için biz 500 bin YTL aldık. Bu okulu Marmaris veya Armutalan'a yaptırmayı düşünüyoruz. Yer sıkıntımız var. Bununla ilgili Marmaris ve Armutalan Belediye Başkanlarımızı ziyaret ederek yardım isteyeceğiz" diye konuştu.
Okul inşaatını kısa sürede başlatmak için iki arazinin üzerinde durduklarını kaydeden Koordinasyon Sorumlusu Kenan Evren İlköğretim Okulu Müdürü Hayrettin Tekin ise konu hakkında şunları söyledi: " İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılacak olan okul için Marmaris'te ve Armutalan'da iki arazinin üzerinde duruyoruz. Marmaris'teki arazi mezarlığın arkasındaki şuan oto yıkamaların bulunduğu alan. Burası planlarda okul alanı olarak görülüyor. Ancak burası çok hisseli bir yer. Hisse sahiplerinin paylarını Milli Eğitime bağışlamaları gerekiyor. Armutalan'daki arazi ise Camiavlu Mahallesi'nde. Bu arazi de aynı şekilde çok hisseli. Bu iki yerden birisine okulu yaptırmayı planlıyoruz" 

ALDOĞAN'DAN EMNİYET TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR 

Toplantıda ayrıca polisin okullarda aldığı güvenlik önlemleri de konuşuldu. Milli Eğitim Müdürü Aldoğan, Emniyet Müdürlüğüne okullarda trafik ve asayiş anlamında aldığı önemlerden dolayı teşekkür etti. 

Marmaris'teki ilköğretim ve orta dereceli okulların giriş ve çıkışlarında trafik ve asayiş olarak gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını belirten, Marmaris İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İlhami Doğangüzel, "Marmaris başta eğitim olmak üzere marka olmaz zorunda. İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün emrindeyiz. Zaman mevhumu gözetmeden her şeyi yapmakta kararlıyız. Şuana kadar iki okuldan asayiş anlamında talep oldu. Bu talebi dikkate aldık ve düzenli bir şekilde kontrollerimizi yapıyoruz. Diğer okullardan da talep gelirse elimizden geleni yapmaya hazırız. Ancak bütün okulların giriş saatleri aynı olduğu için personelimizi bölmek zorunda kalıyoruz. Hangi okulumuzun özel talebi varsa onlar öncelikli olmak üzere bütün okullara yardımcı olmaya hazırız" dedi. 

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün okullara yönelik uygulamasının hem kendilerini hem de velileri çok mutlu ettiğini dile getiren Aldoğan, "Polisimizin okulların giriş ve çıkış saatlerinde trafik ve asayiş olarak aldığı güvenlik önlemleri memnuniyet verici. Çocuklarımız okul giriş ve çıkışlarında emniyet altında. Bu anlamda verilerinde gözleri arkada kalmıyor. Verdiği destekten dolayı başta Emniyet Müdürümüz İlker İşbilir olmak üzere ekip arkadaşlarına teşekkür ediyoruz " diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 13:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut gezer IP: 88.241.250.xxx Tarih : 18.12.2006 21:53:42
Bu güzel bir uygulama. Ama kaç yıllığına anlaştılar acaba? Ben BEŞ YIL diye duydum. Bir başka Milli Eğitim Md.lüğü daha kısa sürelerde daha fazla miktarlarda anlaştığını duydum