22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Marmaris müziğe doydu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirilen Türk Sanat Müziği ve klasik müzik konserleriyle Marmarisliler müziğe doydu. 

Marmaris Belediyesi Oda Orkestrası'nın Maritim Grand Azur Otel'de verdiği konseri klasik müzikseverler beğeniyle izlerken, aynı saatte Pineta Otel'de de Marmaris Musiki Derneği sanatçıları Türk Sanat Müziği konseri verdi. Maritim Grand Azur Otel'deki konserde şef Samir Gülahmetov yönetimindeki 10 kişilik Marmaris Belediyesi Oda Orkestrası ile İzmir Devlet Operası solistlerden soprano Nurgün Baburhan ve tenor Erden Erdoğan dünyaca ünlü besteciler Vivaldi, Mozart ve Manfredini'nin eserlerini seslendirdi. 13 klasik eserin sunulduğu konseri yaklaşık 300 kişi izledi. 

Pineta Otel'deki konserde ise dinleyicilere Hacı Arif Bey, Saadettin Kaynak, İrfan Özbakır gibi Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz isimlerinin eserleri sunuldu. Marmaris Musiki Derneği'nce (MMD) düzenlenen ve "Vuslat" adı verilen konser, Kaymakam Cemalettin Özdemir, Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli'nin de aralarında bulunduğu 500 kadar sanatseveri bir araya getirdi. Sunuculuğunu Güzin Şahin'in üstlendiği konserde şef Nilgün Kale yönetimindeki koronun performansı salondakileri büyüledi. 30 kişiden kurulu koro, hicaz, muhayyer ve hüseyni makamlarında toplam 27 eser seslendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 15:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?