8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Marmaris Plajı 'halka' açıldı

Marmaris Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılan halk plajı sezona açıldı.

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından halk plajı kumla kaplanarak ince kum seçilen plajda can güvenliği için de tedbirler aldı. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından mavi bayraklı halk plajına, can kurtaran kulesi inşa edildi. Kule,Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli tarafından beyaza boyanarak her hangi bir tehlike anında vatandaşların dikkatini çekmesi amaçlandı. Biri cankurtaran biri de temizlik işleri personeli olmak üzere iki personelin gün boyu plajda görevlendirildi.

Temizlik İşleri Müdürü Atılım Şener, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bizim için çok önemli. Halk plajının temizliğini her gün akşam saatlerinde düzenli olarak yapıp sabah gelen turistler için hazırlıyoruz. Yaz aylarında boğulmalara karşı ilk müdahaleyi sağlamak adına cankurtaran kulemizi inşa ettik. Cankurtaran görevlimiz, halk plajında turistlerin can ve mal güvenliğini sağlamada büyük görev üstlenecek" dedi.

Gittikleri hiçbir tatil beldesinde bu kadar temiz ve düzenli bir sahile rastlamadıklarını belirten turistler, Marmaris Halk Plajı'nı çok beğendiklerini belirtti.

Kütahya'dan Marmaris'e tatile gelen Emine Akaya, "Çok beğendik, gerçekten çok temiz bir plaj. Geçen senelere göre hem temiz hem de ücretsiz olarak plajdan faydalanabiliyoruz. Ayrıca halk plajında hanutçuluk gibi turisti rahatsız edecek olaylarla karşılaşmıyoruz" dedi.

İsveçli Hanna Gran ve Simon Arthursson, "Marmaris'e ilk kez geldik ve çok beğendik.Ücretsiz bir plajın bu kadar temiz olması bizi çok şaşırttı. Önümüzdeki yıllarda da Marmaris'e gelip yine buradan denize girmek istiyoruz" diye konuştu .

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2012 Çarşamba 18:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?