4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Marmaris Sinema Festivali başlıyor

MARMARİS SİNEMA FESTİVALİ: ‘7 YÖNETMEN 7 FİLM’

Marmaris Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür Bakanlığı’nın katkıları ve Birikim Medya organizasyonuyla; Marmaris’te Türk Sinemasının Yeni Kuşak Yönetmenlerinin bir araya geleceği Marmaris Sinema Festivali ‘7 Yönetmen 7 Film’ etkinliği geniş bir katılımla gerçekleştirilecek.

Festivalde “Yıl Boyu Yaşayan Marmaris” teması içinde Marmaris’in sanata ve kültüre olan desteği ön plana çıkıyor. Sinemanın kültürler ve insanlar üzerindeki etkisi düşünülerek çok sayıda yerli, yabancı konuk ve yöre halkının katılımıyla Marmaris’te kültürler sinema ile buluşacak. 6 bin kişilik görkemli amfi tiyatroda gerçekleşecek olan festivale Türk Sineması’nın son dönemde adından sıkça söz ettiren önemli filmlerinin yönetmenleri katılacak.

Türk sinemasının son yıllarda öne çıkan isimleri Marmaris’te hem yerli yabancı tatilcilerle hem de yöre halkıyla buluşacak. Derviş Zaim, Ezel Akay, Muharrem Gülmez, Ömer Uğur, Özcan Alper, Sırrı Süreyya Önder, Serdar Akar, Zeki Demirkubuz gibi önemli ve başarılı isimlerin filmlerinin gösterileceği festival, adı geçen yönetmenler ve filmlerde rol almış; Uğur Polat, Taner Birsel, Mesut Akutsa, Derya Alabora, Levent Kazak, Serkan Keskin, Şahnaz Çakıralp, Umut Kurt, Emin Gürsoy, Meral Okay, Bülent Kayabaş, Erkan Can, Güven Kıraç, Turgay Tanülkü gibi oyuncuları ağırlayacak. Festivalde ayrıca gösterimi yapılacak filmlerin afişlerinden oluşan Film Afişleri Sergisi ile yönetmen ve sanatçıların halkla bir araya geleceği Gala Gecesi etkinlikleri de gerçekleştirilecek.

7 GÜN YEDİ 7 GECE FESTİVAL COŞKUSU

“Marmaris Sinema Festivali 7 Yönetmen 7 Film” etkinliği 26 Haziran’da gerçekleşecek Film Afişleri Sergisi ve Gala Gecesi programlarından sonra; 27 Haziran Pazar gününden başlayarak yedi gece boyunca sürecek halka açık, ücretsiz film gösterimleriyle devam edecek. Yöre halkı ve bölgede tatilini geçiren binlerce sinemaseverin yedi gece boyunca açık hava sinema keyfi ve yazlık sinema nostaljisi içinde ödüllü filmlerle buluşacağı festivalde Filler ve Çimen, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü, Sonbahar, Eve Dönüş, Masumiyet, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, ve Beynelmilel filmlerinin gösterimi gerçekleşecek.

Sinema Sanatına ve bu sanatın halkla buluşmasına destek olmak amacıyla yapılan Marmaris Sinema Festivali, Türk sinemasına emeği geçen ve geçtiğimiz yıl vefat eden usta yönetmen Halit Refiğ’i de anılacak. Gala Gecesi düzenlenen programda Halit Refiğ adına verilecek teşekkür plaketini eşi Gülper Refiğ alacakAyrıca Gala Gecesi’nden önce açılışı yapılacak olan Film Afişleri Sergisi’nde Halit Refiğ anısına özel bir bölüm oluşturularak Türk sinemasının değerli ustası, unutulmaz yönetmeni bir kez daha anılmış olacak.

Gösterime girecek filmler arasında Filler ve Çimen, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü, Sonbahar, Eve Dönüş, Masumiyet, Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Beynelminel filmleri yer alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 11:20:04
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 13:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?