6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Marmaris'e gelen turist sayısı arttı

Türkiye'nin imajını zedeleyen bazı olumsuz olayların ardından düşüş içine giren turizm sezonunu en az kayıpla geçirmek isteyen turizmcilerin iç piyasaya yönelmesi sonucu, Güney Ege'de yerli turist sayısı gözle görülür oranda arttı. Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden birisi olan Marmaris'te düzenlenen kampanyalar sonucunda, yerli turist sayısının yüzde 20'lere ulaştığı belirtildi. 

Yerli turist sayısının önümüzdeki günlerde daha da artacağını ifade eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, "Yerli turistin geçen yıla oranla daha fazla olduğu kesin. Ancak sayısal olarak bir şey söylemek çok zor. OKS sınavları açıklandı. ÖSS'nin de açıklanmasıyla birlikte yerli turist daha da artacaktır. Yerli turistler, Temmuz 15 ile Ağustos 30 tarihleri arasında genelde tatile çıkıyor. Antalya ve Bodrum, gazetelerde ilanlarla acenteler tarafından sürekli destekleniyor. Marmaris'teki tesislerin reklamı yok ancak birkaç tane otel kendi çabalarıyla gazetelere ilan verdi" dedi. 

Yerli turistte arzu ettikleri oranı yakaladıklarını kaydeden Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Cengiz Aygün ise "Türkiye Otelciler Birliği'nin başlattığı Road Show çok başarılı oldu. Yerli turist sayısında ciddi şekilde artış var. 'Arzu edilen oranı yakaladık' diyebiliriz. Bugünkü sayıya göre, Marmaris'te tatil yapan turistlerin yüzde 15-20'si yerli misafir. Geçtiğimiz senelerde bu sayı, bu yılki sayının yüzde 40'ı kadardı. Road Show, Türkiye'deki tatil mantığının öne çıkması açısında çok faydalı oldu. Önümüzdeki günlerde, yerli turist sayısında daha da artış bekliyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2006 Cuma 17:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?