4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Marmaris’in öteki yüzü

17 YILDIR CAMİ AVLUSUNDA YAŞIYOR

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği, loş ışıklar altında eğlencenin doruğa çıktığı Marmaris’te, 57 yaşındaki Erol Girik isimli vatandaşın yaşadığı insanlık dramı, Marmaris’in öteki yüzünü ortaya çıkardı. Girik, 17 yıldır Marmaris Kapalıçarşı girişindeki Postane Cami avlusundaki naylon çadırda yaşıyor.

20 YIL ÖNCE MARMARİS’E GELDİ

Adana’dan iş bulmak için 20 yıl önce Marmaris’e gelen Erol Girik, iş bulamayınca Adana’ya dönmek yerine Marmaris’te yaşamayı tercih ettiğini belirterek, “Adana’dan çalışmak için 20 yıl önce Marmaris’e geldim. İlk yıllar ne iş bulursam yaptım. Zamanla iş bulamaz hale geldim. Yaz aylarında ne iş bulursam yapıyordum. Fakat rahatsızlandıktan sonra çalışamaz duruma geldim. Kulaklarım işitmiyor. Kalacak yerim olmadığı için 17 yıldır Marmaris Postane sokağında bulunan Merkez Yeni Camiinin avlusundaki kadınların abdest aldığı ve etrafı brandayla kapatılan alanda yatıp kalkıyorum” dedi.

“GECELERİ ÜŞÜYORUM”

Erol Girik, bakımsızlık ve gıdasızlıktan ciddi hastalıklar geçirdiğini belirterek, “Bana sadece Marmaris Kaymakamlığı yardımcı oluyor. Kaldığım branda çevrili alanda sadece bir yer minderi ve battaniye var. Gecenin olmaması için Allah’a yalvarıyorum, çünkü geceler çok soğuk üşüyorum. Gündüzleri en azından güneşli havalarda güneşle ısınabiliyorum” dedi.

17 YILDIR CAMİ AVLUSUNDA YAŞIYOR
17 YILDIR CAMİ AVLUSUNDA YAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2010 Salı 17:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?